Een grote uitdaging

Iene Theunissen van IenZ HairDezign uit ons eigen Winkelcentrum reist binnenkort af naar New York voor de plaatselijke marathon. We vroegen haar naar het verhaal achter deze uitdaging. Die hebben we gekregen. We wensen Iene natuurlijk alle succes met de lange 42 km die ze aan de andere kant van de aarde gaat afleggen.

Update 31 oktober: het binnenkort afreizen is enigszins vertraagd vanwege de tropische orkaan Sandy die het vliegverkeer van een naar New York onmogelijk maakt. Het zit Iene blijkbaar niet mee.

Update 3 november: voor zover we weten is Iene vrijdag naar New York gevlogen. Intussen is de marathon van New York afgelast en kan Iene niet voor de eerste keer in haar leven de marathon van New York lopen.

Iene: Ik liep al verschillende keren de halve marathon van Eindhoven. Wat ik ook ontzettend leuk vond. Mijn loopmaatje had het echter al verschillende keren over de marathon van New York gehad. Maar ik heb altijd gezegd dat ik nooit een hele marathon zou gaan lopen. Op de eerste plaats veel te ver. Het kost te veel tijd om te trainen en ik dacht dat ik dat nooit vol zou houden. Het dubbele van de halve: 42 km.

Maar vorig jaar in oktober liep een vriendinnetje van mijn dochter, 16 jaar de Kennedy mars, 80 km wandelen. De hele nacht doorlopen. Ik vond het geweldig. Diep respect. En ik dacht wat zit ik nou te zeuren over 42 km. Voor ons ongeveer 4.5 uur lopen. Terwijl zij, een meisje van 16, van `s avonds 10 uur tot de volgende dag half 3 gelopen heeft.

Vorig jaar oktober heb ik de halve marathon van Eindhoven gelopen, dat ging heel lekker. Mijn beste tijd gelopen tot dan toe. En ik sms’te na afloop mijn hardloop maatje, die zo graag naar New York wilde: “Ik ga met je mee.”

Meteen geboekt bij Holland Runner, anders kom je nooit aan een startbewijs. Het hele jaar heel hard getraind, met het idee om in Rotterdam de hele marathon te lopen als proef. Mijn loopmaatje heeft hem helemaal uitgelopen, maar ik kreeg net 2 weken van te voren een dikke knie. Overbelast. Balen. Maar wel de hele winter hard getraind in weer en wind. -16, min 20 graden regen zon, we hadden van alles gehad. Dus ik dacht ik wil de sfeer wel proeven, en Lee Towers horen zingen bij de start. Dus toch de eerste ronde van 26 km gelopen. Goede training.

De hele zomer en najaar door getraind. Alle testlopen van Eindhoven marathon meegedaan op zondag morgen. 20 km 25 km 30 km en 35 km. Toen 3 weken geleden: we gingen een weekendje naar het Sauerland met mijn man zijn werk, steppen in de bergen. En wat denk je, ik val, zwik mijn enkel om. Naar het ziekenhuis, en die arts zegt, enkelbanden gescheurd, zeg je marathon maar af.

Maar dat wilde ik natuurlijk niet geloven. Dus die maandag meteen in Nederland naar fysio voor second opinion, en die dacht flink opgerekt en wat losse rafels maar rustig aan doen, een week later niet in Eindhoven mee doen, en dan zou ik het wel redden.

Maar wat wil het geval. Die maandag daarna gaat mijn loopmaatje tennissen, en haar knie blokkeert. Ook naar fysio. Trekken, wringen om hem weer in model te krijgen, maar mocht niet baten. Dus is ze tot overmaat van ramp in oktober geopereerd. Meniscus gescheurd. En ze mag van de orthopeed niet mee naar New York. En zeker niet lopen.

Dus ik vertrek aanstaande dinsdag 30 oktober alleen. Maar met nog 448 andere Nederlandse lopers. Dus ik ben zeker niet alleen. Maar wel heel erg jammer, want dit hadden we samen willen delen. Nu hebben we afgesproken, dat zij met haar man en mijn man, de zaterdag voor de marathon naar New York vliegen, en me aan komen moedigen. En tot die tijd vermaak ik me wel in New York.

Dus je ziet, je begint ergens aan, eigenlijk om iemand anders te blij te maken, maar dan kan het toch heel anders lopen. Maar alles komt goed. En we gaan er een geweldige reis van maken. En een Once in a Lifetime marathon lopen. Met 2.2 miljoen toeschouwers, en 45.000 lopers.

Ik heb er zin in.

Een gedachte over “Een grote uitdaging

  1. Willem 29/10/2012 / 00:42

    Lief, ik ben rots op je

    Willem xxx

    Like

Reacties zijn gesloten.