De bieb deelt uit!

Gratis boek èn een kras-en-win actie voor bibliotheekleden

De donkere kamer van Damokles van W.F. Hermans is het boek van Nederland Leest 2012. In november deelt bibliotheek dommeldal dit boek gratis uit aan alle volwassen leden. Biebpashouders kunnen in dezelfde periode ook meedoen aan een krasactie met aantrekkelijke prijzen.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. De Brabantse bibliotheken doen dit jaar nog een schepje bovenop het gratis boek. Voor biebpashouders zijn er mooie prijzen te winnen, zoals een ballonvaart, culturele uitjes, sportieve dagjes weg, culinaire workshops en goedgevulde BiebBoxen. De gratis actieboekenlegger in het gcadeauboek bevat een unieke code die tevoorschijn gekrast wordt. Op voordeelmetjebiebpas.nl staat of de code in de prijzen valt. Meedoen kan van 1 tot 30 november 2012, zolang de voorraad strekt.

Altijd voordeel met de biebpas

¬voordeelmetjebiebpas.nl is een website met voordelige uitjes voor bibliotheekleden. Met een Brabantse bibliotheekpas kunnen leden met korting naar theaters, dierenparken, musea, pretparken, filmhuizen, lezingen, sportactiviteiten, festivals en nog veel meer. Zo kun je in Mierlo met korting naar Dierenrijk Europa, in Eindhoven met korting naar het van Abbemuseum, in Helmond met korting naar het Gemeentemuseum, in Geldrop met korting naar een lezing van de Volksuniversiteit en in Nuenen met korting een boekje kopen in het Vincentre. Momenteel biedt de website honderden uitjes in de provincies Gelderland, Brabant, Noord- en Zuid-Holland.

Nederland leest het boek en praat over de film

Op woensdagavond 14 november organiseert bibliotheek dommeldal in de vestiging in Mierlo een lezing door Marc Westerman, rond de verfilming van de Donkere kamer van Damokles. Als twee druppels water is de titel van de film die Fons Rademakers maakte naar het boek. Westerman, docent filmgeschiedenis, audiovisuele communicatie en Film&Literatuur, vertelt hoe het geschreven verhaal van Hermans getransformeerd wordt naar audiovisuele beelden in de film. Hij vertelt ook over de conflicten, die kunnen ontstaan in het denken in woorden en het denken in beelden. Tijdens de ´samenwerking´ tussen schrijver Hermans en filmer Rademakers kwam het denken in woorden van de schrijver hevig in botsing met het denken in beelden, van de regisseur Dit is ook duidelijk te zien in de film.

Kaartjes voor deze boeiende lezing kosten € 4,= en zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via http://www.bibliotheekdommeldal.nl. Op vertoon van de bibliotheekpas krijgen biebleden € 1,= korting op de toegang.