Inloopavond over diersporen

Op 7 november om 20 uur houdt veldbiologe Annemarie van Diepenbeek op uitnodiging van IVN Geldrop een presentatie over diersporen. Belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur welkom in natuurinformatiecentrum “De Paardestal” in de Geldropse kasteeltuin. Toegang is gratis maar vol is vol.

Buiten ons gezichtsveld speelt zich heel wat af in bos en veld. Zelfs in de eigen achtertuin en in het stadspark vinden onder de nachte¬lijke sterrenhemel miniatuurdrama’s, stoei¬partijen en feestmaaltijden plaats, waaraan wij mensen part noch deel hebben. Immers, wilde dieren zijn schuw en ze houden zich verborgen voor de mens. Toch kan de oplettende wandelaar die aanwezigheid van veel dieren zien als hij de sporen maar weet te herkennen. Diersporen vertellen welk dier hier was, wat het deed, wat het gegeten heeft, hoe het woont en leeft.

Diersporen geven een extra dimensie aan het buiten zijn. Zij zijn de stille getuigen van wandelaars die zonder kompas en routebeschrijving op pad zijn.

Annemarie van Diepenbeek is veldbiologe en houdt zich vooral bezig met zoogdieren, reptielen en amfibieën en hun sporen. Zij schreef diverse veldgidsen, onder meer over diersporen. Wie beter dan zij kan ons wegwijs maken in de wereld van diersporen? Na deze presentatie herken je de sporen beter en dat maakt elke natuurwandeling leuker en spannender.

Belangstellenden zijn woensdag 7 november welkom in ‘De Paardestal’ tegenover Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang lezing 20 uur, einde rond 22 uur. Toegang is gratis maar een tegemoetkoming in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Wilt u ook een inloopavond geven op de eerste woensdag van de maand, neem dan contact op met Loes van den Boom, tel. 040 2857242. IVN Geldrop is ook op internet aanwezig: http://www.ivn.nl/geldrop.