PVGE senioren actief de herfst in

U merkt het ook: het wordt ’s avonds weer sneller donker en dus kondigt de herfst zich aan met de winter in een wat verder verschiet. Voor ons als seniorenvereniging PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een reden om u te attenderen op de vele ontspanningsmogelijkheden die u bij de PVGE heeft om deze donkere dagen op plezierige wijze door te komen. Activiteiten die vrijwel allemaal overdag worden georganiseerd zodat u niet bij nacht en ontij de deur uit hoeft.

Allereerst zijn er de twaalf activiteiten clubs waar u kunt zwemmen, bridgen (zowel in Heeze als Geldrop), jeu de boules (twee clubs), line dance, klaverjassen, rikken, quilten (voor de artistiekelingen onder ons!), biljarten, bowlen en de PC-soos. Een wandelclub is in oprichting waarbij het getal (de dertiende club!) geen betekenis heeft. Twee van deze clubs hebben hun clubmiddag op respectievelijk woensdag (Line Dance-club The Country Jewels) en donderdag (Bridgeclub Op Dreef) in de prachtige grote zaal van de Dreef.

Naast de clubs vinden er verschillende eenmalige activiteiten plaats: lezingen over zeer verschillende onderwerpen zoals kunst, pensioenen, erfrecht en worden er korte uitstapjes naar bijvoorbeeld het Jeroen Bosch Centre in Den Bosch ondernomen. Deze activiteiten worden aangekondigd op de website (www.pvge-geldrop.nl), in onze Nieuwsbrief en de lokale pers.

Al vormen de recreatieve activiteiten een belangrijk aspect van onze vereniging, de belangenbehartiging van senioren door middel van deelname in diverse lokale overlegorganen mag zeker niet worden vergeten.

Onze vereniging draait geheel op ongeveer zestig vrijwilligers wat betekent dat de kosten laag zijn. Zo zijn de lezingen gratis voor de leden; voor een uitstapje wordt slechts een bescheiden bijdrage gevraagd. Bijdragen voor de clubs variëren maar zijn doorgaans beperkt tot enkele tientallen euro’s per jaar, in enkele gevallen noodgedwongen iets hoger.

De PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende biedt u dus veel ontspanningsmogelijkheden. Mocht u hierover wat meer willen weten dan kunt u op onze website www.pvge-geldrop.nl meer informatie vinden. Of neem contact op met Gerard Wilmink (tel. 040 – 285 6072, e-mail Gerard.Wilmink@tiscali.nl) in Geldrop of Pieter Groenveld (tel 040 – 224 0444, e-mail pieter.groenveld.heeze@gmail.com) in Heeze.

Wij verwelkomen u graag bij een van onze activiteiten.

PVGE vereniging voor senioren, afd. Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende