Waar blijft de poepzuiger

Hondendrollen langs het park St. Cyr.Je woont in een mooi deel van de Coevering. Want laten we eerlijk zijn, het park St. Cyr mag er zijn.

Maar dat woongenot wordt aardig aangetast door de grote hoeveelheid hondendrollen die hier gedeponeerd worden. Heerlijk in de zomer, als je je slaapkamerraam openzet en de aroma zo naar binnen komt.

Hoe erg is het eigenlijk?
De vlaggetjes zijn naast een hondendrol of soms langs een groepje drollen gepland. Op een klein stukje grond liggen 24 hoopjes drollen bij elkaar. Veel hondenbezitters hebben blijkbaar niet in de gaten die de groenstrook langs het fietspad door St. Cyr geen hondenuitlaatgebied is. De hondenbezitters mogen er best met hond en al lopen, maar wat er valt moet opgeruimd worden.

Bewoners zijn het intussen zat en hebben de gemeente gevraagd om de situatie duidelijk te maken met de bekende hondenpaaltjes en de poepzuiger regelmatig langs te sturen. Maar ondanks dat er een tweede poepzuiger zou worden aangeschaft door de gemeente is er van poepzuigen nog weinig terecht gekomen.

2 gedachtes over “Waar blijft de poepzuiger

 1. Interannet 27/09/2012 / 20:03

  De gemeente laat zich niet door burgers bevelen!
  Bladzuigen, stoepvegen, onkruid verwijderen: nooit van gehoord, dus ook geen actie.
  Hoe zou het bij Mw. Donders eruitzien….

  Like

 2. Ronald-HD 04/10/2012 / 12:59

  Dit bericht klopt niet helemaal. De groenstrook langs het fietspad (Wethouder van de Eijndenstraat) is namelijk WEL een uitlaatplaats voor honden. Er staan blauwe bordjes, wat inhoudt dat je de poep ook niet hoeft op te ruimen, minimaal 1x per week komt er een poepzuiger langs. Wat verwarrend is, is dat alleen de groenstrook in het midden uitlaatstrook is, de strook tegen de huizen aan niet (daar staan immers geen paaltjes).

  Meer info over het hondenbeleid van de gemeente staat hier: http://www.geldrop-mierlo.nl/WonenEnMijnBuurt/Hondenbeleid.htm
  Je kunt er ook een plattegrond downloaden met alle uitlaatstroken in de gemeente.

  Like

Reacties zijn gesloten.