Met de bieb gratis naar DippieDoe!

Lezen is en blijft belangrijk. Alleen kinderen die véél lezen, worden goede lezers. En goede lezers doen het beter op school. Maar lezen is ook hartstikke leuk! Een aantal Brabantse bibliotheken organiseert dit najaar een actie om kinderen te stimuleren om regelmatig lekker te lezen.

Gratis kaartjes

Kinderen uit Eindhoven, Best, regio Weert, regio Geldrop/Mierlo/Nuenen en regio de Lage Beemden kunnen in de maanden oktober, november en december sparen voor een gratis toegangskaartje tot familiepark DippieDoe. Kinderen die in deze maanden boeken, spelletjes of tijdschriften lenen bij de bibliotheek, krijgen een stempel. En al bij drie stempels krijgen ze een gratis kaartje.

Lenen loont dus! En door te laten zien dat lezen leuk is, stimuleren bibliotheken kinderen om te lezen. Goed kunnen lezen is immers belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen en helpt kinderen verder in hun carrière.

spaarkaarten

Jeugdleden van de bibliotheken halen de spaarkaart op in hun bibliotheek en kunnen direct een eerste stempel verdienen door iets te lenen. Daarnaast is er een DippieDoe-quiz op de website van de bibliotheek waarmee ze leuke extra prijsjes kunnen winnen.

beleef het avontuur

Familiepark DippieDoe heeft de mooiste, leukste en spannendste speelattracties voor kinderen t/m twaalf jaar. Er is een reusachtige klimpaleis, er zijn botsauto’s, en een grote familieglijbaan. En een bisocoop, voor een momentje van rust. Familiepark DippieDoe is volop beleving net als de bieb!

Meer informatie over de actie is te vinden op : www.bibliotheekdommeldal.nl