Persbericht De Ruimte

Op zaterdag 1 september a.s. opent een nieuwe expositie in ‘de ruimte’ in het oude postkantoor van Geldrop. Deze expositie is de start van alweer het 4e seizoen van het vrijwilligers-initiatief voor kunstenaars.

Nu de heel succesvolle expositie van de vrijwilligers van ´de ruimte´ in de zomermaanden juli en augustus is afgelopen, zijn de voorbereidingen in volle gang voor de nieuwe expositie. Op zaterdagmiddag 1 september om 3 uur opent de expositie van 6 heel verschillende kunstenaars uit de regio.

Zoals altijd in ‘de ruimte’ kunt u een heel boeiende engevarieerde tentoonstelling van verschillende disciplines verwachten: fotografie, schilderijen, sieraden en ruimtelijk werk.
De feestelijke opening op zaterdagmiddag is om 3 uur, waarbij alle exposanten aanwezig zijn. De opening wordt verricht door Fokko Ringeling, kunsthistoricus en leraar klassieke talen. De muzikale omlijsting komt van singer-songwriter Bridget,www.thisisbridget.com
De deuren van ‘de ruimte’ zijn open van 1 uur tot 5 uur. U bent van harte welkom.

De jonge fotografe Marieke Plasier komt uit Tilburg. In ´de ruimte´ toont ze haar serie `Dromen`. Deze zijn vaak bizar en raar. De beelden die Marieke creëert toveren bij menig toeschouwer een glimlach op het gezicht en laat ze ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid.

Jan Denneman woont en werkt in Eindhoven. In zijn laatste schilderprojecten heeft hij zich laten inspireren door reflecties. Bijvoorbeeld reflecties die te zien zijn op auto’s en motoren. De oppervlakten daarvan zijn gekromd, waardoor in de reflectie interessante vervormingen van het beeld optreden. Dit geeft een verrassend effect.

Kirsti Ijäs-de Fluiter uit Geldrop heeft een voorkeur voor olieverf, maar ze is ook vaak aan het experimenteren met verschillende verven en materialen. Ze ‘schildert’ tegenwoordig zelfs met papier.

Bert Groeneveld, ook uit Geldrop, wil met zijn city-impressies de sfeer van een stadsleven weergeven. Hij wil de dynamiek en de energie die een stad uitstraalt, maar ook de diversiteit van inwoners laten zien. Hij toont het zichtbare en onzichtbare.

Durk van der Ploeg komt uit Eindhoven. Hij haalt zijn inspiratie voor een groot deel uit de wereld van de fauna. De repeterende vormen van zowel vleugels als geweien fascineren hem enorm. Hij last van gesloopte typemachines bijzondere sculpturen, voornamelijk dier- en vogelfiguren.

Noortje van de Ven uit Bocholt, België, maakt sieraden. Ze kenmerken zich door sobere, elegante lijnen in goud of zilver, vaak met 1 opvallend detail. In haar vrije werk staat speelsheid voorop. De bedoeling is een glimlach op het gezicht van de drager én aanschouwer te toveren.

Voor meer informatie over de kunstenaars kunt u kijken opwww.efekkes.nl/deruimte.