Bruin water uit de kraan

Bruin water uit de kraanJe kijkt gek op als je de kraan opendraait en daar een stroom bruin water uit komt. Niets gehoord of gelezen over werkzaamheden aan de waterleiding. Dit overkwam Paul Boshouwers, secretaris van wijkvereniging Coevering 50, die vervolgens ontdekte dat er werkzaamheden werden uitgevoerd langs de Bosrand. De werklieden van Hurkmans die bezig waren beaamden dat het bruine water kwam door hun werkzaamheden. Op de vraag waarom de wijk niet geïnformeerd was kwam het antwoord: “Dan kunnen we wel aan de gang blijven. Dan moeten we zo’n 150 huishoudens informeren en daar beginnen we niet aan.” Daarna ging de zoektocht naar informatie verder richting gemeente en Brabant Water.

Daarna is door Paul de klachtenlijn van de gemeente gebeld. Op dat telefoontje kwam het volgende antwoord: “daar hebben wij geen zeggenschap in: Brabant Water kan zonder ons te informeren en op eigen initiatief gewoon beginnen aan werkzaamheden. U moet dus bij Brabant water zijn”. Op de opmerking: “de gemeente heeft hier een verplichting naar de burgers” kwam een negatieve reactie. “Wij zullen vragen of Brabant Water u belt.” Hierop antwoorde Paul met: “Daar zit ik niet op te wachten. De gemeente is het aanspreekpunt voor de burger en heeft een informatietaak. Ik wil u wijzen op ‘Samen werkt’. Hetgeen dus niet werkt’”. De reactie van de gemeente was: “Wij kunnen daar niets aan doen, het is een initiatief van Brabant Water.” Intussen werd Paul steeds kriebeliger: “Ik zal onze reactie door gaan geven aan de politiek, i.c. de wethouder”. Vanuit de gemeente kwam als slotzin: “Dat moet u dan maar doen”.

Daarna kwam er een telefoontje van Brabant Water binnen. Volgens een woordvoerder zou de wijk geïnformeerd zijn via een kaartje waarop vermeld was dat er tijdelijk het water afgesloten zou zijn. Het kaartje zou ergens tussen de reclame gezeten moeten hebben. Onze wijkgenoot heeft geantwoord dat dit geen manier van communiceren is. Veel mensen gooien de reclame ongelezen weg of hebben een NEE-NEE sticker. Ook op de website van Brabant Water was niets te vinden van werkzaamheden in de Coevering. Niet over het afsluiten van het water, niet over de mogelijkheid van bruin water uit de kraan.

Vanuit de Wijkvereniging Coevering 50 hebben we al verschillende keren aangegeven dat we op de hoogte willen worden gebracht van werkzaamheden binnen onze wijk. De gemeente moet hierin een centrale rol kunnen spelen. Ook werkzaamheden zoals van Brabant Water zullen aangemeld zijn gezien de omvang van de werkzaamheden. Toch wist de wijk van niets en werd overvallen door ondrinkbaar bruin water uit de kraan. Daarnaast mag van Brabant Water een betere informatievoorziening worden verwacht. Persoonlijk naar de betrokkenen toe, maar ook via de eigen website.

Rob Biesters
Voorzitter wijkvereniging Coevering 50

Een gedachte over “Bruin water uit de kraan

 1. M 12/08/2012 / 15:00

  Ik ben een bewoonster uit de vasco da gamastraat en heb wel een kaartje ontvangen de dag voor de werkzaamheden, een beetje aan de late kant dus!
  Vooral als je net terug bent van vakantie en een hele dag geen water hebt.
  Ook wilde ik even reageren op t feit dat dit al t derde jaar op een rij is dat hier de stoep na de vakantie wordt opengemaakt voor werkzaamheden, vrijdagmiddag stoppen ze gewoon en vervolgens ligt t hele weekend aan beide zijde van de straat de hele stoep met een diep gat open met als gevolg dat dit een leuk speelterrein is voor kinderen!!
  Levens gevaarlijk!
  Ik baal altijd van deze werkzaamheden t heeft altijd zoveel tijd nodig voordat alles weer netjes is!

  Like

Reacties zijn gesloten.