IVN Geldrop: wandeling langs 5 vennen en over bloeiende heide

Zondag 5 augustus organiseert IVN Geldrop een themawandeling over de Braakhuizensche en Strabrechtse Heide, die nu in bloei staan. De aandacht gaat speciaal uit naar vijf vennen die hier op een relatief klein oppervlak liggen. De excursie van circa anderhalf uur start om 14 uur bij manege Meulendijks. Deelname is gratis.

Wie vanaf de Bosrand in Geldrop het viaduct over de A67 passeert, ziet aan zijn linkerhand de Braakhuizensche Heide liggen, die naadloos overgaat in de Strabrechtse Heide. De wandeling op 5 augustus  gaat met name over de Braakhuizensche Heide, een kleinschalig heidegebied van ongeveer 130 ha, in beheer van Brabants Landschap. Alleen al hier liggen vier vennen die door wandelpaden en knuppelbruggetjes verbonden zijn. De natuurgidsen van het IVN geven in het kort informatie bij de verschillende vennen en over het beheer van de heide, en wijzen op interessante waarnemingen onderweg zoals klokjesgentiaan en zonnedauw.

Rond half vier eindigt de excursie bij de manege, die vanaf de Bosrand gezien (in de wijk Coevering) aan het eind van de Strabrechtseheideweg ligt. Het verdient de voorkeur op de fiets te komen aangezien het parkeerterrein particulier bezit is. Vanwege de vele neerslag in juli kan het verstandig zijn om waterdicht schoeisel te dragen. Bij regen gaat de wandeling normaliter door tenzij de verwachting erg slecht is.

IVN Geldrop is ook op internet aanwezig: www.ivn.nl/geldrop