Zomerexpositie “’s Zomers 3” in ‘de ruimte’ in Geldrop

Persbericht

‘de ruimte’ in het oude postkantoor van Geldrop, is een initiatief van vrijwilligers voor kunstenaars met een flinke portie idealisme. ‘de ruimte’ biedt kunstenaars een kans om op een goede manier hun werk te exposeren. Kunst in alle vormen. Het bijzondere van de vrijwilligers is, dat ze ook allemaal actief zijn op het gebied van kunst.

De enthousiaste en betrokken vrijwilligers maken het mogelijk dat kunstenaars gedurende het jaar van september t/m juni kunnen exposeren in een prachtige, lichte en goed onderhouden locatie. De vrijwilligers van ‘de ruimte’ zijn daarom van onschatbare waarde. Ze ondersteunen de kunstenaars tijdens een expositieperiode met raad en daad.

De vrijwilligers van ‘de ruimte’ hebben in de zomer van 2010 en 2011 met veel plezier en succes geëxposeerd in ‘de ruimte’ in het voormalige postkantoor van Geldrop; het was steeds een feestje. Daarom herhalen we dit voor de 3e keer in de zomer van nu. Vanaf zondag 8 juli t/m zondag 19 augustus kunt u werk bekijken van ad J. van Vegchel, Ans Lammers, Brigitte Broers, Hans van Haastert, Ine Knapen, Inke Vogels, Lies Vogelzang, Ria Amesz en Ton Coolen.

U vindt ‘de ruimte’ in het oude postkantoor aan de Molenstraat 2 in Geldrop. Zoals altijd, is de toegang gratis. We zijn open op zaterdag- en zondagmiddag van 1 tot 5 uur. U bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.efekkes.nl/deruimte.

Ad J. van Vegchel is “woordenaar”, hij omschrijft zijn werk als volgt: “steeds weer ontmoetend en blijvend uitkijkend naar vinden van woorden en vormen, vorm ik beelden van vormen en woorden, uitkijkend naar het volgende vinden van ontmoeten…..”

Ans Lammers werkt met vilt. Ze past deze eeuwenoude techniek op een hedendaagse manier toe. Tijdens de expositie kunt u zien hoe ze de verschillende vormen van prachtige vilttechnieken toe past.

Voor deze  expositie heeft fotograaf Brigitte Broers het thema “postuum” gekozen.

Een serie gemaakt als eerbetoon aan haar vader. Het betreft een selectie van foto’s uit zijn immense interesseveld.

Hans van Haastert laat in zijn objecten zien wat er uit boomstronken, met veel liefde voor het materiaal en een schitterend oog voor de mogelijkheden van het materiaal, ontstaat.

Ine Knapen maakt van harde en zachte materialen draagbare en kijkjuwelen. Ze werkt aan de hand van thema’s. Op dit moment zijn dat kristallen.

Inke Vogels verzamelt het hele jaar door natuurlijke materialen. Deze verwerkt ze tot heel bijzondere ruimtelijke objecten.

Lies Vogelzang fotografeert de schoonheid van eenvoud. Dat resulteert in foto’s van bijzondere beelden en een ontroerende serie portretten gemaakt van ouderen in een zorgcentrum.

Ria Amesz maakt ruimtelijk werk. Haar ideeën ontstaan door nieuwsgierig rondkijken, experimenteren en samenvoegen. Tijdens het maakproces ontdekt ze de karakteristieke eigenschappen van een materiaal.

In haar tekeningen speelt de mens vrijwel altijd de hoofdrol. Tijdens haar opleiding als fysiotherapeut heeft ze goed leren kijken naar hóe mensen zich bewegen en later, tijdens de school des levens, naar wát hen beweegt.

Ton Coolen heeft een voorliefde voor portretten. Toch zijn dat zelden getrouwe afbeeldingen van een persoon. Vaak tekent ze beelden die in haar hoofd zitten, als reactie op  wat er om haar heen gebeurt, wat ze gelezen of gezien heeft. Ze tekent het als het ware van zich  af, voelt zich bevrijd als het op papier staat.