De laatste maanden heeft u regelmatig kunnen lezen over de bouwketen langs de Mackenziestraat waar de bewoners al lange tijd tegen aan moeten kijken. Bouwketen terwijl er helemaal niet gebouwd wordt. De gemeente heeft een afspraak met Houtbouw gemaakt dat deze voor een periode van 2 jaar de bouwketen mag laten staan zonder dat er gebouwd wordt. De wijkverenigingen Coevering 50 en ’t Goor hebben de gemeente en Houtbouw gevraagd om de bouwketen te verwijderen en pas terug te plaatsen als er weer gebouwd gaat worden. Tot op heden hebben de wijkverenigingen hierop nog geen reactie mogen ontvangen. Wel kregen we een reactie vanuit de wijk.
Reactie:
Er is inderdaad de laatste tijd veel geschreven over het Ros Beiaard en het ketencomplex in dat gebied. Je zal er maar wonen denk ik dan. Maar als je nog eens gaat praten met de wethouder vraag hem dan eens waarom een projectontwikkelaar/bouwbedrijf dit wel mag op gemeentegrond en de wijkvereniging bijvoorbeeld niet. Want wat u wellicht niet weet maar wel in de gemeentebegroting staat is dat deze ondernemer de grond pas hoeft te betalen op het moment dat hij een nieuwe woning heeft verkocht. Dit houd dus in dat de grond tot die tijd eigendom is van de gemeente en bij gelijke behandeling wat toch een belangrijk onderdeel is van gemeentelijk beleid zouden ook andere ondernemers instellingen en burgers keten en conteners op gemeentegrond moeten mogen plaatsen. Of toch niet?? Nee niemand heeft zo een geweldige overeenkomst kunnen sluiten met de gemeente. Op zo een voorwaarde zou ik heel bouwplan Luchen wel willen verwerven. Waarom hij wel en ik niet denk ik dan. Nee ik ben maar een gewone inwoner van de Coevering, heb te weinig geld om steekpenningen te geven, maar er zijn genoeg ontwikkelaars die dit best wel zouden kunnen en op die voorwaarde willen doen. Och nee dat mag niet maar wie kan dat bewijzen. Ik helaas ook niet het mag wel ruiken maar niet stinken, maar hier stinkt het toch wel een beetje.
Ook vraag ik mij af of deze ondernemer ook huur betaald voor deze grond. Dat is in de begroting niet te vinden, grondrente natuurlijk niet. Hij heeft die geweldige overeenkomst met de gemeente. De grondrente, och die betalen we met zijn alle wel. Misschien staat de boekwaarde van die gronden in het grondbeleid wel op nul en de toekomstige opbrengst wel op een paar ton, zodat het saldo toch positief overkomt. Wie weet. Maar alles te samen is het wel een triest verhaal. De bewoners aldaar zitten met de rotzooi. De verantwoordelijk ambtenaar en bestuurder zouden toch gewoon moeten zeggen weg met die spullen van onze grond en kom maar terug als je een woning verkocht hebt en de grond betaald. Ambtenaren zijn er toch voor de burgers en wethouders om de wet te handhaven. Misschien is dat in Geldrop-Mierlo anders. Maar dat het anders moet is zeker.
Dus Coevering 50 en “t Goor vertel de gemeente nou maar gewoon dat ze net als wij burgers hun gronden moeten onderhouden en rotzooi moeten verwijderen. Dan wordt dat stukske Coevering ook weer een beetje toonbaar.
Een meelevende wijkbewoner