Toegang Strabrechtse Heide

In het Wijkblad van juni stond een artikel over de slechte toegang naar de Strabrechtse Heide. Vorig jaar trok oud-wijkgenoot Harry Lefferts bij de gemeente Heeze aan de bel. Het fietspad langs de Rulse Dijk is hierna door de gemeente Heeze “opnieuw” aangelegd. Maar zoals we zelf al geconcludeerd hadden had de gemeente Heeze zich er goedkoop en onzorgvuldig van af gemaakt. Brobbelwerk mogen we het gerust noemen. In ons artikel merkten we op dat het slechte fietspad vooral voor ouderen een probleem zou zijn. “Fout” wist Harry ons te melden, “iedereen heeft last van dit slechte fietspad”. Kort daarna kregen we een reactie binnen die dit verhaal ondersteund:


Met Pasen waren onze kinderen en kleinkinderen bij ons op bezoek en gezien het mooie weer gingen we naar, je raadt het al, de Strabrechtse Heide. We namen 2 fietsen mee, een kinderfiets en een ATB. Om de beurt konden onze kleinkinderen dan een fiets gebruiken als ze moe werden van het lopen. Wij zagen tot onze blijdschap dat er weer een fietspad was, maar helaas, even later werden we opgeschrikt door het gehuil van Pleun, bijna 5 jaar. Ze was enthousiast aan het fietsen totdat ze bij het smalle, zeer schuine stuk kwam. Daar probeerde ze op het brede pad te komen, maar helaas, dat mislukte allemaal, rul zand, en ze viel.

Hieruit blijkt dat niet alleen ouderen problemen hebben met het bereiken van de StrabrechtseHeide, maar ook heel jonge kinderen kunnen op dit pad niet “uit de voeten”. Ook als ouders met hun jonge kinderen gaan fietsen hebben ze er problemen mee, en niet alleen de “ouderen”.

Feitelijk is het voor iedereen van belang dat er goede toegangswegen komen. Het is een teken van fatsoen hoe onze bestuurders met hun inwoners omgaan. Het is niet een probleem voor een bepaalde doelgroep, maar voor iedereen.