hondenpoepoverlast windhondenrenbaan

Beste redactie,

Naar aanleiding van het bericht over de “hondenpoepoverlast windhondenrenbaan” in het wijkblad van juni 2012 het volgende:

Ik herken en onderschrijf alles wat er in de gestuurde mail wordt medegedeeld. Heel vreemd ook dat het blijkbaar toegestaan wordt dat daar regelmatig mensen kamperen ( soms voor 4 of meer dagen), terwijl er op enkele kilometers afstand een prima camping is. Sommige “campinggasten” komen voor een wedstrijddag en plakken er voor en na nog een paar gratis “vakantiedagen” aan vast.

Persoonlijk geen enkel bezwaar tegen de aanwezigheid van de windhondenrenbaan.

Graag wil via dit bericht bij de redactie ook nog het volgende onder de aandacht brengen.
Ik vind dat het eikenlaantje ( en directe omgeving ) de laatste jaren steeds meer verloederd.
Het lommerrijke FIETSPAD wordt steeds meer het domein van ruiters te paard of te voet en paardenkoetsen. Als je mensen er op aanspreekt dat het toch niet de bedoeling is dat je met een paardenkoets door het eikenlaantje rijdt, waardoor je als voetganger of fietser in de berm wordt gedwongen, kijken je ze aan met een blik van ” waar bemoei jij je mee”.

Bovendien vinden de bezitters van de (behoorlijk toegenomen hoeveelheid) pony-en paardenbezitters het heel gewoon dat ze ook op het speelveld en omgeving mogen vertoeven.
Paardendrollen kom je tegenwoordig dan ook overal tegen in de wijk; op de stoepen, wandelpaden, speelweiden, fietspaden en de rijbanen.

Misschien dat er via duidelijke regelgeving en een aantal simpele voorzieningen wat aan gedaan kan worden. (Borden, paaltjes aan het begin en einde van het laantje, zodat er geen koets meer op kan.)

2 gedachtes over “hondenpoepoverlast windhondenrenbaan

 1. buurtbewoner 26/06/2012 / 15:25

  Wij wonen in de Bosrand en ik moet zeggen dat ik op de overlast van “Campinggasten” na dit niet herkent. Het moet wel een erg smalle koets zijn wil deze langs aan de ene kant een metalen en aan de andere kant een zeer dikke houten paal rijden. Paardendrollen heb ik zo ook nog niet gezien. Maar mocht er iets van waar zijn dan ben ik het eens dat er iets aan gedaan moet worden.

  Persoonlijk vindt ik de overlast die gepaard gaat met de windhondenrenbaan zwaarwegender. Geregeld kom ik na een wedstrijd lege en gebroken flessen of plastic tegen langs de wandelpaden. Ook kan je op wedstrijdmomenten beter niet met de kinderwagen lopen of je eigen hond uitlaten doordat er 50 windhonden uitgelaten worden. En deze honden halen uit naar alles wat langs hun loopt.

  Like

 2. Buurtbewoner 30/06/2012 / 12:43

  Beste mensen,

  Zelf ben ik in het bezit van een erg lieve Greyhound en geen bezoeker van de windhondenrenbaan. Wat ik hier lees lijkt bijna op een hetse. Men mag van geluk spreken dat er nog sprake is van verenigingsleven, dat is op sterven na dood.
  Dat mensen hun rotzooi op moeten ruimen, is zeker waar. Maar je moet voor de aardigheid eens langs het dommeldal wandelen, wat je daar allemaal ziet.
  En wat betreft het hondenpoepprobleem, steekt de gemeente al jaren hun kop in het zand en wordt er braaf poep gezogen op weides waar een paal staat met een hondenuitlaatverbod erop. Vervolgens denken enkele hondenbezitters dat je je hond op het fietspad kan latn poepen, men betaald toch zeker hondenbelasting, zodat anderen de rotzooi op komen ruimen…?
  Laten we ons vooral richten op het eigen gedrag i.p.v. onze frustraties op anderen te schuiven. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

  Like

Reacties zijn gesloten.