INLOOPAVOND IVN GELDROP: EHBO MET PLANTEN

Op woensdag 6 juni, om 20 uur, verzorgt herborist Ingrid Balk voor IVN Geldrop een lezing over geneeskrachtige (on)kruiden. Belangstellenden kunnen vanaf 19.45 uur terecht in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in Kasteelpark Geldrop. Toegang gratis maar vol is vol.

De grootste ergernis van tuiniers is de overlast van kweekgras, heermoes en brandnetel. Er wordt veel (vergeefse) moeite gedaan om van (on)kruiden af te komen terwijl ze vaak nuttig zijn. Ingrid Balk zult u niet over kruid en onkruid horen spreken, maar over gewenste en ongewenste planten. In haar lezing vertelt ze van een aantal planten hoe ze als EHBO-middel bij diverse kwalen en ongemakken inzetbaar zijn. Hopelijk kijkt u daarna anders tegen ze aan.

Ingrid Balk heeft een passie voor (kruiden)planten, natuurgeneeskunde en tuinieren. Wat begon als hobby leidde tot het volgen van een 3-jarige opleiding tot herborist. Haar kennis en ervaring deelt ze met anderen via cursussen, workshops, lezingen en wandelingen. De door haar geleide kruiden- of wilde plantenwandelingen vinden plaats in de Genneper Parken in Eindhoven, een terrein van ruim 200 ha waarop de natuur zich in alle rust heeft kunnen ontwikkelen.
Later in juni verzorgt Ingrid Balk voor IVN Geldrop een korte cursus kruiden-EHBO. Deelnemers aan deze cursus worden geadviseerd eerst naar deze presentatie op 6 juni te komen.

Bent u geïnteresseerd, kom dan op 6 juni naar ‘De Paardestal’ tegenover Kasteel Geldrop in de kasteeltuin. Slechter zult u er niet van worden, beter misschien wel. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang lezing 20 uur, afsluiting rond 22 uur.

Wilt u zo’n inloopavond geven op de eerste woensdag van de maand, neem dan contact op met Loes van den Boom, tel. 040 2857242.

IVN Geldrop is ook op internet aanwezig: http://www.ivn.nl/geldrop.

Een gedachte over “INLOOPAVOND IVN GELDROP: EHBO MET PLANTEN

  1. A van Tie 30/05/2012 / 23:04

    Eerst hulp bij omgevallen bomen?

    Like

Reacties zijn gesloten.