Informatieve kroegentocht voor ouders op ’t Stratumseind

Ouders van (toekomstig) uitgaande jeugd worden meegenomen op kroegentocht op ’t Stratumseind. Wat gebeurt er nu eigenlijk op zo’n stapavond? Wat doen politie en kroegbazen? Wat zijn de voor- en nadelen van het op stap gaan op Stratumseind? Wilt u weten waar uw kinderen verblijven en waar zij mee te maken kunnen krijgen? Meldt u dan aan voor ‘Uit met ouders’ op vrijdag 1 juni.

Bent u geïnteresseerd in ‘Uit met ouders’, woont u in Geldrop-Mierlo en heeft u een zoon/dochter tussen de 14 en 18 jaar oud, dan kunt u zich vóór zondag 20 mei aanmelden. Hiervoor stuurt u een email onder vermelding van ‘Uit met ouders 1 juni’ met uw naam en adres naar cjg@geldrop-mierlo.nl Er kunnen maximaal 50 ouders deelnemen. Meld u dus snel aan, want vol=vol.
Deelname aan deze avond is gratis.

Inhoud avond
De informatieavond start om 19.00 uur met een korte inleiding in het stadhuis van Eindhoven. Daarna bezoekt u vier verschillende cafés waar presentaties worden gegeven die antwoord geven op allerlei vragen die ouders (kunnen) hebben. De presentaties gaan over:
1. Alcohol en jongeren (door GGD in het kader van ‘Laat je niet flessen!’).
2. Drugs en jongeren (door Novadic-Kentron).
3. Uitgaan en geweld (door politie in samenwerking met portiersoverleg).
4. Proactieve aanpak/methode van werken van het Stratumseind (door VHS).

Waarom?
In de media is er veel te doen over alcohol en jongeren. Er verschijnen ook regelmatig berichten over uitgaansdrugs en uitgaansgeweld. Eenzijdige en beperkte informatie over uitgaan kan zorgen voor onrust en bezorgdheid bij ouders. Aan welke gevaren staan tieners bij het uitgaan bloot? En hoe reëel is hun bezorgdheid? Objectieve informatie en een kijkje ter plekke geven een duidelijk beeld.

Organisatie
Op vrijdag 1 juni wordt ‘Uit met ouders’ georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin Geldrop-Mierlo in samenwerking met de gemeente Eindhoven, de GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron, de politie en de VHS (horecavereniging Stratumseind).