Oorverdovend vogelorkest op de Groote Heide

Op zondagochtend 13 mei organiseert Staatsbosbeheer een ‘vroege vogel’ wandeltocht door het Leenderbos onder leiding van een ervaren natuurgids. De wandeling start om 7.00 uur vanaf de parkeerplaats langs de Kluizerweg nabij de Achelse Kluis. We gaan zo’n 2,5 uur struinen in de vroegte, wanneer de vogels het meest actief zijn. Deelname kost € 7,00 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen. Aanmelden is verplicht vanwege de beperkte groepsgrootte. Dat kan telefonisch via ‘Buitencentrum De Pelen’, telefoon 0495-641497.

Voor de een zal het wat meer moeite kosten dan voor een ander, op je vrije zondag voor dag en dauw op pad. Door de stilte van de ochtend op pad in de natuur. Daar in de vroegte blijkt een en al levendigheid te zijn. Versteld zult u zijn van de soortenrijkdom. De vogels zijn druk in de weer met het vaststellen van hun terrein, hun territorium. Ieder op z’n eigen manier: fluitend, roepend, fladderend en allemaal op z’n mooist in het verenkleed gestoken. Ook voor vogels is het voorjaar de tijd om indruk te maken!

Onder leiding van een deskundige gids kunt u dit alles zelf beleven op de Groote Heide, startend nabij de Achelse Kluis, bij het informatiepaneel van Staatsbosbeheer.