nieuwe expositie in ‘de ruimte’

Op zondag 13 mei a.s. opent een nieuwe expositie in ‘de ruimte’ in Geldrop.

Nu de heel succesvolle expositie in maart en april is afgelopen, zijn de voorbereidingen in volle gang voor de nieuwe expositie. Op zondagmiddag 13 mei om 3 uur opent de expositie van 5 vrouwelijke kunstenaars uit de regio.

Zoals altijd in ‘de ruimte’ kunt u een heel boeiende en gevarieerde tentoonstelling van verschillende disciplines verwachten: keramiek, schilderijen, glas, hoeden en tekeningen in verf. U bent van harte welkom.

De opening wordt verricht door twee vaste én heel enthousiaste bezoekers van ‘de ruimte’: Marnica Schipper en haar 7-jarige dochter Merthe. Samen nemen ze u mee op een reis langs de werken van Jolanda van de Grint, Lucy Nouwens, Mieke Manders, Ria Bernards en Rietje J. Huijser.

Jolanda van de Grint komt uit Tilburg. Ze werkt met porselein en gietklei. In haar werk spelen ‘kwetsbaarheid’ en ‘vergankelijkheid’ een grote rol. Ze vindt het interessant om het uiterste te vergen van het materiaal wat meestal resulteert in kwetsbare objecten.

Lucy Nouwens woont en werkt in Eindhoven. Voor haar schilderijen zijn bloemen, mensen en dieren een onuitputtelijke bron van inspiratie en energie. Ze maakt het liefst monumentale, kleurrijke doeken met een mix van materialen. Ook kunt u door haar beschilderd glas bekijken.

Mieke Manders, ook uit Tilburg, werkt met glas. Ze is als muzikant gewend te spelen met lijnen en kleuren waardoor ze een beeld schept voor de toehoorder. In feite vindt ze werken met glas als componeren met licht. Naast het vervaardigen van glas in lood houdt ze zich ook bezig met mozaïek en applicaties, en begeeft ze zich in de driedimensionale wereld door middel van objecten in dikglas.

Voor Ria Bernards uit Vessem zijn soberheid en puurheid van materiaal uitdagingen bij het ontwerpen van hoeden. Zij gebruikt naast de klassieke hoedenmaterialen graag andere materialen om haar ideeën of thema’s uit te werken.

Tekenen en schilderen is voor Rietje J. Huijser uit Vught een vorm van leven, een zoektocht. Als zij met een onderwerp bezig is, vraagt zij zich af wat haar daarin zo fascineert en dat is eigenlijk heel eenvoudig: het is het leven zelf, de liefde voor de mens, kortom: de liefde voor het leven.

Voor meer informatie over de kunstenaars kunt u kijken op www.efekkes.nl/deruimte.

‘de ruimte’ is open op zaterdag- en zondagmiddag van 1 tot 5 uur. Op 2e Pinksterdag, maandag 28 mei, zijn we ook open. De toegang is, zoals altijd, gratis. U vindt ‘de ruimte’ in het oude postkantoor van Geldrop aan de Molenstraat 2. Voor bezoeken buiten de openingstijden kunt u via de website contact opnemen.