Expositie Geldropse Vrijetijds Schildersschool

Expositie Geldropse Vrijetijds SchildersschoolOp 28 en 29 april hield de Geldropse Vrijetijds Schildersschool haar jaarlijkse expositie in Wijkcentrum De Dreef.

En zoals elk jaar stond er in de grote zaal van De Dreef een mooie en uitgebreide verzameling schilderijen in alle soorten en maten.

Op de website van de Geldropse Vrijetijds Schildersschool staat te lezen: “De gelegenheid om kennis te maken met kunst. De kunst die velen, misschien wel uw buren, in Geldrop, Mierlo, Heeze, Nuenen, Maarheeze, Eindhoven en Son, maken. Aquarel, Acryl, Olieverf, Pastel, Krijt en dit jaar voor het eerst ook tekeningen in houtskool en potlood. Ruim zeventig leden vinden iedere week inspiratie en veel plezier in ons atelier: de Twern,aan de Kettingstraat in Geldrop. Drie begaafde begeleiders helpen ons, wanneer we om hulp vragen. Maar de ideeën waarmee je zelf komt krijgen alle ruimte.

Onze jaarlijkse expositie laat u zien hoe actief en gemotiveerd wij bezig zijn en dat daar verrassend mooi werk uit ontstaat! Als u één van de tentoongestelde werken wilt kopen, dat kan nu. Dit jaar gaat de opbrengst daarvan naar een bijzonder doel, “Het Ronald Mc Donald huis”. Vele leden van ons hebben om niet een doek ter beschikking gesteld voor de verkoop, waarbij de gehele opbrengst naar het Ronald Mc Donaldfonds gaat.”

De expositie
Inderdaad stonden er mooie schilderijen op het podium en ook de prijzen waren heel acceptabel. En eentje trok onze aandacht. Een mooi schilderij waarbij het bedrag rechtstreeks naar een goed doel gaat. Om ons heen werd het ene na het andere schilderij verkocht. Daarom niet lang gewacht en de knoop doorgehakt. We werden voorgesteld aan de schilderes Netty Lathouwers. Ze vertelde dat haar dochter enige jaren geleden overleden was en ze veel troost vond in het schilderen. “Dit schilderij gaat jullie veel geluk brengen”.

Even later hing het schilderij in onze serre of het er altijd al gehangen had. Over een half jaar komt Netty even langs om een laagje vernis aan te brengen. Dan is het helemaal af.

Opbrengst
Er is tijdens de expositie ruim 1000 euro opgehaald voor het Ronald McDonalds huis.

Bekijk de uitgebreide foto-serie.