Ontwikkelingshulp Moet…!?

De PvdA Geldrop-Mierlo organiseert op donderdag 10 mei een politiek café over ontwikkelingshulp. Iedereen is deze avond van harte welkom, je hoeft echt geen lid te zijn van de PvdA. Alle meningen tellen mee, dat is goed voor de discussie! De avond wordt ingevuld met vooraanstaande sprekers en debat.

Het Politiek Café over Ontwikkelingshulp vindt plaats bij wijkcentrum De Dreef, Willem Barentszweg 69, Geldrop. Dit is bij Winkelcentrum de Coevering, goed bereikbaar met buslijn 10 vanuit Eindhoven. De koffie staat klaar om 19:30 uur. De avond duurt tot 21.30 uur waarna er tijd is tot napraten.

Het onderwerp ontwikkelingshulp is op dit moment een groot discussiepunt, want er moet bezuinigd worden. De vraag is of we dat moeten doen op ontwikkelingshulp. Wat zijn de gevolgen? Is het verstandig? Hoever zouden we dan moeten gaan? Deze avond is ook een kans om te kijken welk soort ontwikkelingshulp het beste werkt. De PvdA nodigt iedereen uit om er over mee te praten. We horen graag uw mening!

Het politiek café begint met 3 deskundige sprekers die kort verschillende invalshoeken belichten. Daarna volgt een debat met de zaal over enkele stellingen.

De sprekers zijn plaatsgenoot Herman Bouman, van de Stichting Samenwerking Geldrop – Burkina Faso, hij vertelt over kleinschalige hulp. Daarna behandelt Toon Keijsers van de SNV hoe de grote ontwikkelingshulp organisaties in de praktijk werken. Als laatste zal PvdA Europarlementariër Thijs Berman de politieke dimensie belichten. Hij is lid van de commissie ontwikkelingshulp van het Europarlement.

Na deze inleidingen begint het debat over prikkelende stellingen. Een moderator zal dit in goede banen leiden, zodat ook de deelnemers in de zaal hun visie kunnen geven. De gemeente Geldrop-Mierlo kent diverse lokale organisaties die actief zijn met verschillende vormen van ontwikkelingshulp, zij zijn ook uitgenodigd.

Zoals gezegd; iedereen is van harte welkom!

Richard van de Burgt
Secretaris van de PvdA afdeling Geldrop-Mierlo
r.vandeburgt@onsbrabantnet.nl