Weekendafsluiting Bogardeind en (rotonde) Laan der vier Heemskinderen

Van vrijdag 13 april 18.00 uur tot maandag 16 april 06.00 uur, worden het Bogardeind en de Laan der vier Heemskinderen gedeeltelijk afgesloten. We voeren dan onderhoud uit aan de rijbanen. Het gaat om het gedeelte Bogardeind, tussen de Beukelaar en Gijzenrooiseweg, en het gedeelte Laan der vier Heemskinderen, tussen de Willem Barentzweg en de Dommeldalseweg, inclusief de rotonde.

We vervangen de toplagen van het asfalt, de wegmarkeringen en de detectielussen voor de verkeersregelinstallatie. Op de rotonde Laan der vier Heemskinderen/Dommeldalseweg brengen we een zogenaamde combi-deklaag aan, dit is een zeer open asfaltlaag die we inwassen met een cementpapje. Het aanbrengen van een asfalt toplaag is weersgevoelig. Bij slecht weer (regen) worden de werkzaamheden uitgesteld.

Verkeersomleidingen
Het doorgaande verkeer vanaf de afritten rijksweg A67 richting Nuenen en Mierlo wordt omgeleid via het Bogardeind-Emopad-Gijzenrooiseweg-Eindhovensweg(-Mierloseweg) en omgekeerd. Het centrum van Geldrop blijft vanaf het zuiden bereikbaar via de route rijksweg A67-Bogardeind-Emopad-Gijzenrooiseweg-Bogardeind. Het verkeer van en naar winkelcentrum de Coevering wordt omgeleid via de Willem Barentszweg en de Goorstraat.

Buslijn 10
Buslijn 10, die normaal vanaf de wijk Coevering via de Laan der vier Heemskinderen naar de Gijzenrooiseweg rijdt, wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Goorstraat-Peijenburgweg-Dommeldalseweg-Langstraat. Hierdoor vervallen de bushaltes van Lijn 10 aan de Laan der vier Heemskinderen tijdelijk.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Bas van Lieshout van de afdeling Ruimte. U kunt hem tijdens kantooruren bereiken via telefoonnummer 14 0404.