Doe mee met Burgernet

Bent u dat extra paar ogen en oren?

Voelt u zich betrokken bij de veiligheid in uw buurt of wijk? En bent u alert en bereid een bijdrage te leveren aan een prettigere en veiligere woon- en leefomgeving? Meldt u dan aan voor Burgernet!

Wat is Burgernet?
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Eind vorige week is Burgernet gestart in onze regio en zijn al de eerste berichten verstuurd. Zo is dankzij dit nieuwe systeem een vermiste man uit Mierlo ook weer terecht!

Samen maken we het beter!
De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag samen met u. U kent uw eigen buurt het beste en wilt deze vast zo veilig mogelijk houden. Voor Burgernet zijn we op zoek naar burgers die willen helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf de werkplek. Zo vergroten we samen de kans, dat een vermist kind snel wordt opgespoord, of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Met dank aan u!

Hoe werkt Burgernet?
Als u zich heeft aangemeld voor Burgernet, ontvangt u een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet of hoort u iets dat overeenkomt met dit signalement, dan belt u direct via 0800 0011 gratis naar de meldkamer van de politie. Met uw informatie kan de politie gerichter zoeken en nog sneller haar werk doen. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernet-deelnemers een bericht over het resultaat van de actie. De berichten worden in een bepaald gebied verspreid.

Hoe meldt u zich aan voor Burgernet?
Goed nieuws: in onze gemeente hebben zich nu al ongeveer 2100 burgers voor Burgernet aangemeld. Wilt u zich ook aanmelden voor Burgernet? Dat kan via http://www.burgernet.nl.

Via uw persoonlijke account kunt u bijvoorbeeld specifiek aangeven in welk gebied u zich wanneer bevindt (woonadres/werkadres) of wanneer u tijdelijk niet mee wilt doen (tijdens vakantie of ’s nachts). Deelname aan Burgernet is gratis. Burgernetacties worden ook getwitterd via @burgernetBZO.

Burgernet is de opvolger van SMS-Alert en burgers die zich hadden aangemeld bij SMS-Alert zijn automatisch nu aangemeld voor Burgernet. Om u een beeld te geven: in onze hele regio Brabant Zuidoost werden de afgelopen jaren per maand gemiddeld 15 SMS-Alerts verstuurd.