Win een Klimaatstraatfeest!

Eind 2011 is de vierde editie van het Klimaatstraatfeest van start gegaan. Afgelopen jaar gingen maar liefst 5000 straten in deze landelijke competitie met elkaar de strijd aan, om de meeste energie te besparen en daarmee één van de 500 straatfeesten te winnen. De straat die de meeste energie bespaart wint zelfs een Superstraatfeest, met een fantastisch optreden van een bekende Nederlandse artiest. Ook scholen, gemeenten en woningcorporaties maken dit jaar kans op mooie prijzen. U doet toch ook mee?

Maak van energie besparen een feestje
We wassen zuiniger, rijden slimmer en isoleren ons huis. We pakken vaker de fiets, zetten de thermostaat een graadje lager en kopen spaarlampen. En de komende maanden doen we daar samen een schepje bovenop. Door met onze straat, school, gemeente en woningcorporatie leuke acties te bedenken die bijdragen aan de verbetering van het klimaat. En dat is best een feestje waard. Om het allemaal nóg leuker te maken, bezoekt Piet Paulusma regelmatig een klimaatstraat voor de opname van Piet’s Weerbericht op SBS6. Wie weet ook wel in uw straat!

In actie

Het Klimaatstraatfeest op een rijtje:

  • Meld uw straat aan op www.klimaatstraatfeest.nl.
  • Uw straat krijgt 2000 bonuspunten, omdat de gemeente de actie ondersteunt.
  • Nodig buren uit om zich ook aan te melden (een feestje vier je immers niet alleen).
  • Bespaar de komende maanden energie én geld en verdien klimaatpunten.

Op de website www.klimaatstraatfeest.nl staat veel informatie en u krijgt voorbeelden om punten te verdienen in de competitie. Straten kunnen nog tot en met 31 maart 2012 punten verdienen. Op de website wordt bijgehouden hoeveel punten de straat heeft en op welke plaats deze in de ranglijst staat. In de eerst week van april worden de 500 winnende straten bekend gemaakt; de straatfeesten zijn op zaterdag 12 mei.