Nieuwe horecagelegenheid Strabrechtse Heide

Nieuwe horeca gelegenheid Strabrechtse HeideHet Strabrechtse Heide gebied wordt begrensd door een aantal gemeenten, waaronder de gemeente Heeze-Leende.

De Plaetse, een brink aan het begin van het prachtige heidegebied, waar van oudsher een aantal wegen samenkomen is de locatie waar een zgn natuurpoort moet komen.

De doelstelling van een natuurpoort is om informatie te verstrekken aan bezoekers over het natuurgebied in combinatie met een horecagelegenheid.

Stichting Sterk in Werk start een nieuw leerwerkbedrijf op de Strabrechtse Heide
In samenwerking met Staatsbosbeheer en stichting Kempenheaghe gaat Stichting Sterk in Werk invulling geven aan de natuurpoort in de vorm van ondersteunende horeca en diverse groenprojecten. Zowel Kempenhaeghe, Sterk in Werk en Staatsbosbeheer, willen op deze unieke locatie aan jongeren en (jong)volwassenen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, veelal met weinig tot geen startkwalificaties, ontwikkelingsstoornissen (w.o. autisme), leer- en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid bieden een volwaardige arbeidsparticipatie te realiseren middels een intensief, individueel leer-, werktraject gebaseerd op een integrale en sluitende aanpak waarbij gezondheid & natuur centraal staan.

Deze bijzondere samenwerking wordt woensdag 30 november 2011 om 15.00 uur officieel ondertekend door de eindverantwoordelijken van de drie partijen. De gemeente Heeze/Leende zal bij deze ondertekening aanwezig zijn.

Daarna kan worden gestart met de grondige verbouwing van de voormalige werkschuur, en kan de opening van het nieuwe leerwerkbedrijf van stichting Sterk in Werk in de zomer van 2012 plaatsvinden.

2 gedachtes over “Nieuwe horecagelegenheid Strabrechtse Heide

 1. Harry Lefferts 04/12/2011 / 14:09

  Prima idee.
  Als de bereikbaarheid per fiets vanuit de Coevering nu nog eens wordt verbeterd…
  De afslag bij de manege is meer een wandel- dan fietspad.
  Harry Lefferts

  Like

 2. A van Tie 20/01/2012 / 19:09

  Er zal er weer eens een zijn die geen commentaar heeft. Lefferts misschien kunnen we de hei asfalteren kun je met de auto er naartoe.

  Like

Reacties zijn gesloten.