Nacht van de Nacht

Op zaterdag 29 oktober organiseert IVN Geldrop een nachtwandeling over de Strabrechtse Heide. Dezelfde avond stelt Sterrenwacht Strabrecht bezoekers in de gelegenheid met sterrenkijkers naar de hemel te kijken. Beide activiteiten worden georganiseerd in het kader van de ‘Nacht van de nacht’. Deelname is gratis. (zie ook onder kinderactiviteiten).

Nacht van de Nacht
Jaarlijks vindt in het laatste weekend van oktober, als de ‘zomertijd’ eindigt, de Nacht van de Nacht plaats.
De initiatiefnemers Natuur & Milieu en de Provinciale Milieufederaties willen op deze manier aandacht vragen voor de schoonheid van de donkere nacht. Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor dier en mens.

Nederland is koploper op het gebied van lichtvervuiling. Bij een volkomen duistere nacht is het mogelijk om in Nederland 2500 sterren te zien. Door lichtvervuiling zien we in de steden maximaal 100 sterren.

Op de site http://www.laathetdonker.nl is meer informatie te vinden en kunnen kinderen onder meer een uilenmasker en kleurplaat downloaden. In tal van gemeenten worden activiteiten ontplooid.