Waterschap De Dommel organiseert fotowedstrijd

Wat is uw favoriete plek in het gebied bij de Kleine Dommel? Een plek waar u graag fietst, wandelt of kijkt naar bijzondere dieren of het schitterende landschap? Maak een mooie foto van uw ‘hotspot’ en upload deze op http://www.dommel.nl/kleinedommel. Schrijf er uw motivatie bij en u maakt kans op één van de prijzen. Kinderen kunnen vier toegangskaarten voor de Efteling winnen en volwassenen een fotoworkshop van een professionele fotograaf! Meedoen kan tot 1 oktober 2011.

Het gebied bij de Kleine Dommel is een bijzonder gebied. De beek de Kleine Dommel slingert door het gebied bij Heeze en Geldrop. Langs de beek zijn veel planten en dieren te vinden. De mooie natuur maakt het een aantrekkelijk gebied om te fietsen, wandelen, hardlopen en nog veel meer. Ook levert het mooie plaatjes op. En daar is Waterschap De Dommel naar op zoek!

Waarom deze fotowedstrijd?
Het gebied bij de Kleine Dommel is aangewezen als overstromingsgebied. Dit betekent dat, als het extreem veel regent, het gebied onder water wordt gezet. Met de verwachte klimaatveranderingen is de kans op veel regen in de toekomst steeds groter. Overstromingsgebieden zorgen ervoor, dat het water blijft staan op een plek waar dat kan, waar mensen er weinig last van hebben. Woonwijken die verderop liggen, houden dan droge voeten.

Meer informatie? Kijk op www.dommel.nl/kleinedommel