Wild west bij de P. Nuytsstraat

Uit het Eindhovens Dagblad van vorige week

GELDROP – De politie heeft ‘geen enkel houvast’ in haar onderzoek naar schoten die in de nacht van dinsdag op woensdag zijn afgevuurd bij een flat in Geldrop. Pas de volgende ochtend zijn vijftien hulzen gevonden, en kogelinslagen in de flat. Er is voor zover bekend niemand gewond. De politie spreekt van ‘enkel vragen’ rond de zaak. „We hebben geen wapen, geen slachtoffer, geen dader, geen gewonden en geen aangifte.” Desondanks is er nog geen speciaal team op de zaak gezet.

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de meldkamer rond half twee verschillende telefoontjes van mensen die in de buurt van de Pieter Nuytsstraat schoten hoorden. Toen de politie ging kijken, vond ze niets. „Maar omdat de meldingen duidelijk serieus en opvallend waren, zijn we meteen bij daglicht weer gaan kijken.”

Met enig speurwerk haalde de politie toen in totaal vijftien patroonhulzen tevoorschijn. Ook zag ze ‘een vijftal’ kogelinslagen op de kop van de flat bij de kruising met de Admiraal Byrdstraat. Meer wil de politie niet kwijt. Niet
over het kaliber van de kogels of waar ze precies lagen. Omwonenden zijn ondervraagd of worden bezocht om meer informatie in te winnen. Mogelijk dat later een groot buurtonderzoek wordt geopend. „We hopen ook meer te leren uit het technisch onderzoek naar de hulzen.”

Maar voorlopig houdt de politie alle opties open. „We hebben eerlijk gezegd geen idee.