De Wensendag op de Regenboog.

Wensendag op de RegenboogÉén groot feest was het afgelopen dinsdag op Nutsbasisschool de Regenboog. Daar wordt namelijk één keer in de twee jaar een wensendag georganiseerd.

Het vergt altijd wel een grote voorbereiding maar dat brengt de dag wel tot een groot succes.

De afgelopen jaren gingen de kinderen een kijkje  in de keuken nemen bij verschillende bedrijven maar vanwege organisatorische redenen is dit niet meer mogelijk en worden de bedrijven naar de Regenboog gehaald.

Een aantal kinderen hebben een uur lang les gehad van een DJ hoe bijvoorbeeld het scratchen moet. Voor de sportievelingen  werden er  trucjes van basketbal uitgelegd door een echte basketballer van wel 2.03 meter. Bij de workshop timmeren zijn er mooie vogelhuisjes gemaakt. Sommigen hebben bij fotografie prachtige foto’s gemaakt in en rondom de school. De manege uit Geldrop had voor pony’s en personeel gezorgd. De kinderen mochten een pony verzorgen en natuurlijk een ritje maken. Dit was een groot succes. De culinaire hoogstandjes zoals de heerlijke pizza’s die werden gemaakt bij de workshop koken, maar ook de prachtige taarten versieren vielen in goede smaak. De kinderen konden ook nagels verven, een wensendoosje maken, model voor 1 dag zijn, met een echte speurhond werken,  hun eigen hond trainen, schminken, scheikundige proefjes doen en brandjes blussen met een echte brandweerslang. Tenslotte kon iedereen zich even uitleven op de springkussens. Kortom veel verschillende workshops wat zorgde voor genoeg entertainment voor iedereen.

Deze geweldige dag wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door de ouders die komen helpen en natuurlijk de verzorgers van de workshops.

De dag verliep ondanks het tropische weer heel goed. Er werden extra voorraden water aangelegd en de lunch met een frietkraam was een groot  succes!

Een mooiere  dag hadden wij niet kunnen wensen!