Gala 2011 Strabrecht College

Na een periode van hard studeren en in spanning zitten over de uitslag van het eindexamen, is het op vrijdag 10 juni aanstaande weer tijd voor de traditionele afsluiter van de middelbare schoolcarrière van menig leerling van het Strabrecht College: het welbekende gala. Voor de 18e keer trekken  weer vele indrukwekkende voertuigen en  leerlingen in prachtige kledij voorbij aan een talrijk publiek.

In 1993 bedachten twee VWO-6 leerlingen het concept voor het gala op het Strabrecht College. Sindsdien worden we gezien als één van de bekendste gala’s van Noord-Brabant. De eerste jaren kwam iedereen in prachtige auto’s, koetsen, landauers en was gekleed in passend zwart.  In de loop der jaren veranderden de vervoermiddelen, vaak ook naar aanleiding van het gekozen thema. Zo waren er een politiebus, brandweerauto, truck, motor, draagstoel en vliegend tapijt te zien, maar ook ludieke winkelwagentjes met de “dame” in het karretje, riksja’s en een Solex.

Voorbereidingen
De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en de hal van de school wordt omgetoverd tot een stijlvolle feestzaal om alle leerlingen en personeelsleden in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan een feestelijk afscheid van het Strabrecht College. Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘Fairy Tales’ (sprookjes).

De galacommissie, een enthousiaste groep van examenleerlingen uit vmbo-t, havo en vwo, is al vanaf november druk bezig om het feest nog grootser en spectaculairder aan te pakken. We zijn er dan ook van overtuigd dat vele belangstellenden, zoals familieleden en  buurtgenoten van het Strabrecht College, hun ogen weer uit zullen kijken.

Overlast
De aanrijroute van het gala gaat via de Sluisstraat en de Dwarsstraat naar de hoofdingang van de school aan het Grote Bos. De toestroom van alle bijzondere voertuigen maakt het natuurlijk aantrekkelijk om te komen kijken, maar kan ook de nodige overlast veroorzaken, met name voor de bewoners van de Dwarsstraat en aansluitende straten.

De ervaring heeft geleerd dat tussen 19.00 en 22.00 de aankomst aanleiding zal geven tot verkeersopstoppingen. Daarom heeft de galacommissie in overleg met de schoolleiding, politie en gemeente er alles aan gedaan om de verkeersstroom in goede banen te leiden. Er wordt voor deze gelegenheid een speciale rijroute verplicht gesteld, vanaf de Sluisstraat via de Dwarsstraat  tot aan het Grote Bos. In de Dwarsstraat wordt eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Sluisstraat richting Grote Bos. Verder is er een parkeerverbod ingesteld, behalve in de parkeerhavens.

Welkom
Iedereen is van harte welkom om op vrijdag 10 juni a.s. mee te komen delen in de feestvreugde bij de aankomst! Kom rond 19.00 genieten van de mooie voertuigen, kledij en andere bezienswaardigheden. Een eigen zitmeubel is wellicht handig om er eens goed voor te gaan zitten. Geef uw ogen de kost, met al de pracht en praal die voorbij zal trekken!

Laat u deze kans niet ontglippen, immers het gala van het Strabrecht College is maar eens per jaar!