Informatieavond Greenpeace over plannen berging kernafval

Met trots kan PvdA-GroenLinks Geldrop-Mierlo aankondigen dat Greenpeace Nederland een informatie bijeenkomst kernafval organiseert in hun gemeente. Zie ook http://geldrop-mierlo.groenlinks.nl/node/68057

Op donderdagavond 16 juni heten wij u vanaf 19.45 uur welkom bij Party centrum Hoog en Droog in Geldrop (adres: Coevering 32, 5665 GA te Geldrop Tel: 040 2863734 ) met koffie en thee. Om 20.00 uur start het programma en we zullen uiterlijk om 22.00 uur afronden. Tijdens de bijeenkomst zal Jorien de Lege, campagneleider Kernafval bij Greenpeace, een presentatie geven over de plannen voor kernafval opslag in Nederlandse bodem, en de consequenties voor veiligheid en milieu. Tevens wordt een korte documentaire vertoond over de Finse eindberging voor kernafval die momenteel in aanbouw is. Uiteraard is er in het programma voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Vanwege beperkte ruimte in de zaal stellen wij het erg op prijs als u ons bij voorkeur vóór donderdag 9 juni kunt laten weten of u van plan bent om de bijeenkomst op 16 juni bij te wonen. Indien u verhinderd bent, maar wel interesse hebt om bij een volgende bijeenkomst aanwezig te zijn dan horen wij dit ook graag. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Sanne van Keulen (Greenpeace) via svkeulen@greenpeace.nl of te bellen met 06-48590097.
U kunt deze uitnodiging uiteraard doorsturen aan andere geïnteresseerden. Voor vragen en opmerkingen over de bijeenkomst kunt u bij Sanne van Keulen of Niek Engbers (raadslid GroenLinks Geldrop-Mierlo) n.engbers@geldrop-mierlo terecht.

Begin maart heeft Greenpeace onder gemeentebesturen, -raden en Statenleden in uw regio een rapport verspreid over de plannen van Minister Verhagen voor ondergrondse kernafval opslag. Uit het onderzoek dat T&A Survey in opdracht van Greenpeace heeft uitgevoerd is gebleken dat 4 gebieden in Nederland worden aangemerkt als zijnde geschikt voor kernafval opslag in de diepe ondergrond (volgens criteria van overheidscommissie CORA).

De plannen van Minister Verhagen voor de bouw van een tweede kerncentrale, de planning voor ondergrondse eindberging en de kritische brief die het IPO hierover aan de Minister heeft gestuurd maakt dat de discussie over kernafval op lokaal niveau weer volop in de aandacht is.

De Pvda-Groenlinks fractie is hier volop mee bezig geweest, (helaas is een ingediende motie met 12-12 verworpen)mede daardoor zal er donderdagavond 16 juni aanstaande een informatie bijeenkomst plaatsvinden voor lokale en provinciale politici en beleidsmedewerkers.

7 gedachtes over “Informatieavond Greenpeace over plannen berging kernafval

 1. A van Tie 25/05/2011 / 15:33

  Krijgen we dan kernafval in onze gemeente of komt GroenLinks zieltjes winnen?

  Like

 2. Ferdinand 25/05/2011 / 22:22

  @ A. van Tie

  Als u dat wilt, kunt u het kernafval in uw tuin krijgen. Belt u het hierboven genoemde 06-nummer maar even. Is dat probleem gelijk opgelost.

  Like

 3. A van Tie 30/05/2011 / 15:56

  Ferdinand, Jij weet dus geen antwoord op mijn vraag die serieus bedoeld was.

  Like

 4. Ferdinand 30/05/2011 / 16:12

  Als u bovenstaande informatie goed had gelezen had u geweten dat de informatieavond van Greenpeace gaat over ‘kernafval opslag in Nederlandse bodem, en de consequenties voor veiligheid en milieu’ en dus niet specifiek in Geldrop. Uw opmerking ‘zieltjes winnen’ door Groenlinks toont weinig respect voor de activiteiten van deze politieke partij.

  Like

 5. Richard 08/06/2011 / 19:06

  Heren,

  Het kabinet heeft plannen om ondergronds kernafval op te slaan, mogelijk in onze gemeente. Zie http://bit.ly/joc68K

  Helemaal onderaan vindt u de link naar de factsheet, die aangeeft om welke gebieden het hier gaat. Onze gemeente Geldrop-Mierlo valt binnen 1 van deze gebieden.

  Richard

  Like

Reacties zijn gesloten.