Caitlin is voorleeskampioen

De finale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd vond dit jaar plaats in de zaal van Gemeenschapshuis Zesgehuchten. Zes kandidaten, van zes basisscholen in Geldrop, durfden het aan om voor een groot en enthousiast publiek, voor te lezen uit een door henzelf gekozen boek.

Tijdens de voorronden op de basisscholen waren de zes kandidaten gekozen om mee te dingen naar de titel Voorleeskampioen van Geldrop. In de finale moesten zij het tegen elkaar opnemen. Onder leiding van Len Copal. Als Saar de Ronddewereldwandelaar presenteerde Len deze wedstrijdochtend.  Robin Sprengers, Babette Scheepers, Chrisje Meulendijks, Caitlin van de Kolk, Hanneke Elemans en Anna Moons waren de zes kandidaten die allemaal hun uiterste best deden om zo mooi en goed mogelijk voor te lezen. Want voorlezen is een kunst!

De jury vond uiteindelijk dat Caitlin van de Kolk, van BS de Regenboog,  die kunst het beste beheerde. Caitlin las voor uit het boek 100% Fee van Niki Smit. Als voorleeskampioene van Geldrop doet ze nu mee aan de Regionale wedstrijd, in maart. Daar  nemen de plaatselijke kampioenen het tegen elkaar op.  De winnaar mag dan door naar de provinciale finale. En daarna gaat de winnaar door naar de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2011. Maar eerst wenst heel Geldrop Caitlin veel succes in de regionale voorleeswedstrijd!