Geldrop Schoon

Wie kent ze niet, die mannen die regelmatig het zwerfvuil in uw omgeving opruimen. Onder aanvoering van Bert van Leijsen van Geldrop Schoon gaan een 20-tal vrijwilligers, gewapend met grijper en vuilniszak, periodiek aan de slag om het zwerfvuil langs de doorgaande wegen in Geldrop en Mierlo te verzamelen. In 2006 was het resultaat over de gehele gemeente 1082 zakken zwerfafval. In 2007 groeide het aantal opgehaalde zakken naar 1562. In 2008 stond aan het einde van het jaar de teller op 1820, in 2009 werden er 2139 zakken opgehaald en in het topjaar 2010 zelfs 2158 zakken.

Het mag duidelijk zijn. De werkgroep Geldrop Schoon, onderdeel van IVN-Geldrop is hard nodig. Om de jeugd hierbij te betrekken is er ook zwerfvuil opgehaald door het Jeugd-IVN en door de scholieren van het Strabrecht College.

Dat er elk jaar meer zakken zwerfvuil worden opgehaald kan betekenen dat Geldrop Schoon steeds actiever wordt, maar ook dat we steeds meer zwerfvuil op straat laten belanden. Misschien met het achterliggende idee dat het toch wel opgeruimd wordt. Als we met z’n allen een beetje opletten hoeft er geen zwerfafval worden opgeruimd. Het zou eigenlijk elk jaar bij iedereen op het lijstje goede voornemens moeten staan.

Elke maand kunt u in het Wijkblad lezen hoeveel zakken zwerfafval er in de Coevering worden opgehaald. Als u weet hoeveel zwerfafval er in een zak past dan weet u ook wat er elke maand weer bij elkaar wordt verzameld door Geldrop Schoon, waarvoor hulde.

2 gedachtes over “Geldrop Schoon

 1. A.VAN TIE 20/02/2011 / 17:19

  Ik ken deze mannen niet

  Like

 2. Harry Lefferts 23/02/2011 / 20:09

  JAMMER
  Mogelijk dat er op de site eens een intervieuw komt met deze mensen die zoveel opruimen wat anderen niet in de prullebakken deponeren.
  Het zijn vrijwilligers die heel veel uren er aan besteden.
  Meneer of mevrouw van Tie iets voor U ?
  Bert van Leijsen kan U de weg wijzen !

  Like

Reacties zijn gesloten.