Vuurwerk

Ingezonden brief

Over het gebruik van vuurwerk valt heel wat te redetwisten. De regeltjes die er in Nederland gelden voor het afsteken van vuurwerk worden door sommigen onder ons aan hun laars gelapt.

Wat heet vuurwerk. we hebben er sinds een week of vier al regelmatig last van. Naar het ons lijkt is het illegaal vuurwerk van waar dan ook. Het is niet normaal wat een knallen het geeft tussen 8 uur ’s avonds en tot laat in de nacht. Laat in de nacht dan heb ik het over 3 uur of later! Alle ruiten van een bushokje hebben het al moeten ontgelden, een hele brievenbus uiteen gereten. De versmalde gleuven moeten naar het schijnt als veel eerder worden aangebracht.

We spreken ook nog over kleine kinderen die er onderhand nachtmerries van krijgen, omdat ze niet weten waar al die knallen vandaan komen. Lekker in het bos knallen, daar klinkt het vele malen harder. Wat te denken van de dieren in het bos of huisdieren, waar blijven die toch nadat ze uit hun slaap zijn gewekt.
Ik weet niet waar de daders de hele avond en nacht blijven, de knallen worden gehoord met tussenpozen van enkele uren. Ik roep eenieder die weet wie de boosdoeners zijn op, om deze personen aan te geven op het politiebureau, zodat we er met z’n allen meer rust door krijgen.

Het wordt tijd dat de illegale circuits worden uitgeroeid, maar dat zal wel een illusie blijven.

Naam inzender bekend bij de redactie