Sinterklaas in de Dreef

Sinterklaas in De DreefDe Sint had tijd vrijgemaakt om op woensdagmiddag de kinderen in het wijkcentrum De Dreef te bezoeken. Er waren veel kinderen die hun tekening hadden ingeleverd en heel het gebouw straalde Sinterklaas uit.

De Sint had veel zwarte pieten bij zich, wel 10 stuks. We hadden knuffelpiet, fouterekenpiet, knutselpiet, pestpiet, acrobaatpiet, wegwijspiet, muziekpiet, verliefdepiet en natuurlijk de poetspiet. Nu de rekenpiet niet tellen al had hij een telraam bij zich. Hierop stuurde de strafpiet hem weer terug naar school. Klaasvaak kwam ook even langs. Die dacht namelijk: al die kinderen komen voor mij. Maar hij had het verkeerd, de kinderen kwamen voor Sinterklaas.

Rond 14.00 uur kon het feest echt beginnen. De kinderen zongen veel liedjes en de Sint vond het allemaal mooi. De kinderen hadden een mooie tekening gekleurd, sommigen hadden zelfs een extra tekening gemaakt. De sint beloofde dat hij ze terug in Spanje in zijn kasteel zou ophangen. Ook deelde de Sint cadeautjes uit. De kinderen waren er erg blij mee. Op het einde van de middag werd er eerst een groepsfoto gemaakt voor de kinderen naar huis gingen. De sint en de pieten deelden extra snoepzakken uit om dit kinderfeest compleet te maken.

We hebben een heerlijke middag gehad. We wensen de Sint en zijn pieten veel succes toe in de komende tijd. De Sint bedankt de vrijwilligers voor hun inzet en hoopt volgende jaar weer tijd vrij te kunnen maken voor een bezoekje aan De Dreef.

Bekijk de foto’s.