Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters

In Zalencentrum Hoog en Droog te Geldrop is zaterdag 6 november het Jetsetter’s Ball. Met live optredens van Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters, The Generators en Little Louis.

Guy Forsyth (Texas, USA) is met zijn band al meer dan twintig jaar actief in de internationale blues en Americana scene en wordt door kenners gezien als een van de beste bluesharp spelers ter wereld. Speciaal voor de liefhebbers van de blues brengt Forsyth, met begeleiding van CC Jerome’s Jetsetters, een high-energy-show waarbij het songmateriaal van High Temperature de rode draad vormt. Deze plaat vormde in 1994 Guy’s doorbraak bij het Europese bluespubliek. CC Jerome’s Jetsetters ie een blues & soul injected rock-’n-roll/rockabilly band, met als frontman Jeroen ‘Jerome’ van Gasteren, drummer Coen Molenschot en bassist Deon Buck. De band heeft inmiddels twee internationaal goed ontvangen cd’s uit en toerde met onder meer Nick Curran en Gene Taylor. Deze echt live band heeft al meer dan 250 optredens achter de rug op podia en festivals in binnen- en buitenland.
The Generators spelen Straight Blues en halen hun inspiratie uit de ‘oude bluesbronnen’, voornamelijk uit de jaren veertig en vijftig. De band speelt een aanstekelijke hot mix van West Coast Swing, Boogie and Chicago Blues, maar ook traditional rhythm & blues and rock ’n roll.
Gewapend met gitaar, footstomp en stembanden presenteert ‘Little’ Louis van Empel zich op een verrassende en energieke wijze tijdens zijn optredens. De songs van Louis variëren van rauwe deltablues en duistere Americana tot folky songs van velerlei aard. De belangrijkste invloeden zijn oude bluesmeesters als Blind Wille Johnson, Son House en John Lee Hooker, maar ook artiesten als Beck, Bob Dylan, Johnny Cash en Tom Waits.

Jetsetter’s Ball is zaterdag 6 november in zalencentrum Hoog en Droog, Winkelcentrum Coevering 32 te Geldrop. Aanvang 20.00 uur, entree 15 euro. Info voorverkoop: 040-2863734 of info@hoogendroog.eu