Betaald parkeren Winkelcentrum Coevering

De gemeente is druk bezig met de begroting voor de komende jaren. Dat er bezuinigd moet worden is iedereen duidelijk. De verschillende partijen zijn daarom druk bezig met het bedenken van deze bezuinigingen.

Tijdens de laatste raadsronde is gesproken over het uitbreiden van het betaald parkeren in het centrum van Geldrop. Daar zijn de meeste partijen geen voorstanden van. PvdA/GroenLinks kwam daarop met het voorstel om ook bij Winkelcentrum Coevering betaald parkeren te gaan invoeren.

Het Wijkoverleg Coevering 2000 is tegen dit voorstel. Betaald parkeren bij het winkelcentrum zal er voor zorgen dat er minder mensen komen winkelen in de Coevering, dat er meer parkeeroverlast in de omliggende straten gaat plaatsvinden. Daarnaast hebben de sporthal, Hoog&Droog en De Dreef ook last van de invoering van betaald parkeren.

7 gedachtes over “Betaald parkeren Winkelcentrum Coevering

 1. Lies 24/10/2010 / 13:25

  Als ze het wc de coevering kapot willen maken , moeten ze dat vooral doen…eerst het rookbeleid en nu nog parkeergeld gaan betalen als je voor een activiteit naar het wijkcentrum wilt…of je hebt een feest bij hoog en droog…wil graag gaan sporten in de sporthal??..en zeker overlast in de straten om het wc heen om maar een plaatje te krijgen voor je auto..nou mijn straat al vol zat met onze eigen auto’s..

  Like

 2. Joseph 25/10/2010 / 07:14

  Betaald parkeren in de Coevering? Het moet niet gekker worden, Joseph zal geen stuiver er voor betalen, ik betaal me al blauw aan de dagelijkse boodschappen! en €3.50 voor 5 stukjes Kibbeling is ook te duur.. Kan er geen goedkopere vistent op dinsdag en zaterdag komen?
  Ook Eet Cafe de Coevering wil ik noemen.. 1 euro 40!! voor een Frikandel?? Bij de Jumbo kosten de beste frikandellen 15 cent per stuk..
  Conclusie, de snack bar is veeeelste duur!
  Ga niet meer naar de snackbar, Pas als de prijzen omlaag gaan..

  Like

 3. Robert 26/10/2010 / 09:44

  Met het bedroevende aanbod van de winkels in de Coevering is betaald parkeren een doodsteek voor het winkelcentrum.
  Zullen de bewoners rondom het wc erg blij mee zijn. Maar ja, dat is niet de zorg van de ambtenaren.

  Like

 4. Ronald 26/10/2010 / 17:08

  Wat een onzin om dit in te voeren. Dat men moet bezuinigen is duidelijk, maar er zijn vast wel andere manieren om dat te doen. Ik ga toch niet betalen voor mijn parkeerplek om naar de supermarkt te kunnen?

  En inderdaad Joseph, de visboer en snackbar mogen wel eens wat aan hun prijzen doen. Een bakje kibbeling voor 5 euro, je kan er nauwelijks met z’n tweeen van eten. Bij de snackbar kost een frietje E 1,75, wil je er satesaus bij dan wordt het E 2,95! Voor die E 1,20 heb ik zowat een emmer satesaus bij de supermarkt.

  Like

 5. Leo Hendriks 26/10/2010 / 20:31

  Op de eerste plaats reageer a.u.b. op het artikel en laat de prijzen van de cafetarie en visboer buiten beschouwing. Deze hebben n.l. niets met het onderwerp te maken. Over het onderwerp het volgende:

  Uitbreiding betaald parkeren in het centrum is volgens de Gemeenteraad niet wenselijk omdat dat het aantal klanten zal doen dalen. Bij ons Winkelcentrum zal dat niet anders zijn! Verder is er in 1992 een raadsbesluit aangenomen waarin staat dat betaald parkeren bij Winkelcentrum Coevering niet om economische reden ingevoerd zal worden. Alleen als er sprake is van structurele parkeeroverlast zou dit een overweging kunnen zijn. Nu betaald parkeren invoeren zou voor een aantal ondernemers wel eens de genade klap kunnen zijn. Mijn advies NIET doen.

  Leo Hendriks,
  Secr. Ondernemersvereniging Coevering
  Voorzitter V.v.E. Winkelcentrum Coevering.

  Like

 6. Joseph 27/10/2010 / 03:30

  Beste,

  Leo Hendriks,
  Secr. Ondernemersvereniging Coevering
  Voorzitter V.v.E. Winkelcentrum Coevering.

  Als bewoner vind ik dat de belachelijk hoge prijzen wel eens benoemd mogen worden. Dit zal alleen maar een discussie teweeg brengen die iedereen gelukkig zal maken, zowel de ondernemers als de klanten. Ondernemers weten dat ze te duur zijn, klanten weten dat ze echt teveel betalen. Het is een Win win situatie.

  Verder gaat het nu over betaald parkeren.. oftewel, betalen om boodschappen te moeten doen..? (zoals Ronald al zegt)
  Waar het op neer komt.. De gemeente kan wel een RolstoelPad aanleggen a +€100.000,- maar er moet geld verdiend worden met parkeren??? Dan is het voor Joseph duidelijk, ga ik naar het centrum met meer keus en een parkeer pas (waar je per minuut mee betaald, inplaats van altijd teveel) https://pki.geldrop-mierlo.nl/applications/gwvip/modules/my/default.asp?target=applications/gwvip/modules/product/my.show.asp?path=gwvip/product/my.show/419 Een Tip voor iedereen..

  Like

 7. Henk Smit 05/12/2010 / 21:45

  Joseph, denk na!

  Like

Reacties zijn gesloten.