Toespraak bij receptie Dreef

Toespraak Harry LeffertsDames en Heren,

Ziet U het nog voor U…
Een betrekkelijk jonge man met een volle bos haren…..
Ik hoor iemand zeggen “ een vos verliest wel zijn haren maar zijn…..  niet “

Beste mensen,
Inderdaad ik kan het niet laten om heel even Uw aandacht te vragen.
40 jaar geleden stond ik samen met Theo Steemers in de Dwarsstraat aan de wieg van Wijkvereniging Coevering.
Op de achtergrond keek mee mijn vriend Jan van Bussel en ongetwijfeld zal hij heel veel kunnen vertellen over al het wel en wee van de vereniging later de Stichting.
Even kwam destijds de gedachte naar voren om de vereniging “Coevering 50” ook de functie van Wijkvereniging te laten zijn maar dat was geen goede optie omdat de uitgangspunten toch iets anders lagen. “Coevering 50” was een belangenvereniging en de Wijkvereniging had een recreatief karakter – onderling contact.

Mijn herinneringen zijn heel positief . De samenwerking met “Coevering 50”, waar ik jaren voorzitter van ben geweest, was optimaal, zeker toen we onder de vlag van  het VAC – de Verkeer- en Afbouw commissie veel hebben bereikt. Hoe gek het mag klinken maar door vaak TEGEN  iets te zijn werd het resultaat bereikt.

Dat ik daarmee de ere titel Burgemeester van de Coevering heb meegekregen is in dit verband plezierig en meer dan ludiek-
De wegenruit rond Eindhoven met de heel vervelende gevolgen voor de Coevering hebben we weten te voorkomen. De te overtrokken ideeën over de Hoogbouw van de jaren 70 hebben we bespreekbaar gemaakt en is aangepast, om maar enkele wapenfeiten te noemen ! Het Winkelcentrum heeft zijn uitstraling gekregen. De “Dreef” bloeit – onze spil in de wijk.

Nu onder de bezielende leiding van Bert Gruyters,  iemand ook van het eerste uur!    Een applaus op dit moment voor hem is op zijn plaats – vind ik !

Maar verder –  kijkt U maar om U heen de Coevering is de mooiste wijk van Geldrop geworden en sommige zeggen zelfs van heel de regio zuid-oost Brabant –  Zo die staat.

En daarom is het nu tijd voor mij om met beide benen op de grond en “met” zonder pruik mijn grote waardering uit te spreken voor al die vrijwilligers die 40 jaar “de Dreef”   onze Dreef –  zijn couleur hebben gegeven.
Geen pet af –  maar pruik af.

Alle medewerkers van de Dreef bedankt voor samenwerking en gefeliciteerd met Uw 40 jaar bestaan.

Lang zullen jullie leven is mijn wens.

Harry Lefferts      25 september 2010.