Opendag bij 2-Rescue te Geldrop

Open dag 2-RecueOp zaterdag 18 september hield 2-Rescue haar open dag, het weer zat gelukkig mee al konden de vele acts binnen gedaan worden. Vele buren waren ook uitgenodigd dus werd het een echte burendag.

2-Rescue is een bedrijf dat zich richt op advies, preventie en opleiding gerelateerd aan veiligheid.  Hiervoor is het gebouw tegenover de Gamma diverse kamers nagebouwd. D.m.v. zogenaamde lotus-slachtoffers (acteurs) worden situaties nagespeeld. Zo ontstond er veel tumult toen op een nagebouwde bouwlocatie een kind een plaat op zich kreeg. Het spelen van de acteurs was levensecht zodat bij veel toeschouwers de rillingen over de rug liepen.

Bekijk de foto’s

Ook liep er een zwerfster rond, die tot vervelens toe door de organisatie naar buiten werd gedirigeerd. Op bepaald moment was de maat vol en werd de politie gebeld. Er was afgesproken met het bureau dat er agenten in opleiding op af kwamen onder beleiding van een docent. De agenten in opleiding wisten van niks en hielden de zwerfster aan. Voor nader onderzoek werd ze in het busje gezet en naar het politiebureau vervoerd.

Eén agent bleef bij de zwerfster in het busje terwijl de andere met de organisatie van 2-Rescue binnen ging praten. Daar werd hij op de hoogte gesteld dat dit een act was, de agenten konden dit goed waarderen en nadat ze de vermeende zwerfster hadden bedankt, en vrijgelaten, gingen ze weer terug naar het bureau.

Zo werden op de open dag verschillenden acts gedaan. Bezoekers konden ervaring opdoen in de kantelwagen die aanwezig was. Dit om te leren hoe je uit een auto  kunt komen als die op zijn kop ligt.

Voor uitvoerige info over 2-Rescue verwijzen wij u naar de website.

http://www.2-rescue.nl

2 gedachtes over “Opendag bij 2-Rescue te Geldrop

 1. maria 24/09/2010 / 18:33

  als je bij zo n dag aanwezig bent geweest besef je pas hoe belangrijk het is om een ehbo cursus te volgen .want je weet echt niet wat je moet doen als er iets aan de hand is met personen. ongelofelijk.wat ik heb gezien met de open dag geweldig.

  Like

 2. karin 25/09/2010 / 02:28

  superdag!! wat een talent, echte realistische trainingen, mooie foto´s

  gr karin

  Like

Reacties zijn gesloten.