Coevering viert 40-jarig bestaan

In het ED van vandaag wordt aandacht besteed aan het jubileum van onze wijk en het wijkcentrum: 

Martin de Bruijne – De Geldropse wijk Coe­vering bestaat veertig jaar. Wijk­centrum De Dreef is eveneens veertig jaar jong. Dat vieren ze vol­gende maand. De eerste plannen voor de wijk Coevering dateren uit de jaren zes­tig. In 1968 publiceert de gemeen­te Geldrop een plan voor het ge­bied dat uitgaat van drieduizend woningen. Om dertienduizend mensen te kunnen huisvesten, be­stond het oorspronkelijke plan uit veel hoogbouw. Teveel volgens de eerste bewoners die al snel een ver­eniging van huiseigenaren oprich­ten. Staatsbosbeheer keert zich eveneens tegen de voorgestelde massale hoogbouw. De organisatie vreest dat zes geplande torenflats de omgeving, waaronder de Stra­brechtse Heide, gaan overheersen. Staatsbosbeheer neemt gerechtelij­ke stappen, uiteindelijk komen er drie hoge flats tegen het bosgebied aan. De gemeenteraad loopt niet over van enthousiasme. De plan­nen voor de nieuwe wijk worden zelfs ‘een monument van liefde­loosheid’ genoemd.

De Coevering groeit in de loop der jaren uit tot een wijk met rijtjeswo­ningen, tweekappers, vrijstaande woningen en flats. Aan de Jan Carstenszweg stonden oorspronke­lijk acht flats gepland. Vijf daarvan zijn er gerealiseerd, in 2004 gingen deze gebouwen op een na tegen de vlakte.

Het winkelcentrum is in 1973 opge­leverd. In de eerste plannen is uit­gegaan van drie winkelstraten, het werd een overdekt centrum. De Pe­trus- en Pauluskerk in de wijk is ja­ren geleden al aan de eredienst onttrokken. Het gebouw is nu het onderkomen van wijkcentrum De Dreef. De wijkvereniging startte veertig jaar geleden in een oude bouwkeet aan de MacKenziestraat. Het kerkgebouw is de vijfde loca­tie van De Dreef.

Het wijkcentrum viert het veertigjarig jubileum met een feestweek, met op 17 september een jeugddisco, op 18 september een open darttoernooi, op 19 september een country rodeo met The Wolf Spirit Country Dansers, op 24 september een fotospeurtocht, op 25 september een jubileumreceptie met feestavond en op 26 september een champagneontbijt en gezinsdag met braderie.

4 gedachtes over “Coevering viert 40-jarig bestaan

 1. Lies 19/08/2010 / 00:48

  en op dinsdagmiddag 21 september jubileumkienen!! van 14.00 tot 16.30 uur met extra ronde’s en grote prijzen
  (geen geldprijzen)
  Jammer dat de aangever weer het kienen er niet tussen heeft gezet:|
  Dit word toch al zo 18/20 jaar gekiend in de dreef om boodschappentassen enz..

  Like

 2. Joseph 20/08/2010 / 01:33

  Beste allen, ik ben een import Geldropenaar en woon met veel plezier in de wijk. Maar die feestweek, is dat alleen voor mensen die vaker in de Dreef komen? of mensen die lid zijn? Of is het de bedoeling dat iedereen uit de wijk welkom is en we er samen een groot feest van maken?

  Hopende op een reactie,

  Joseph

  Like

 3. wbc 20/08/2010 / 08:32

  Hallo Joseph, iedereen is altijd welkom in De Dreef. Hoe was het spreekwoord ook al weer… Meer zielen, meer vreugd? Dat gaat bij De Dreef zeker op. Niet alleen in de feestweek, maar ook daarna. Dus kom zeker eens langs!

  Like

 4. Ria van Mill 13/09/2010 / 21:23

  Hallo Ik ben Ria van Mill (voorheen van Bijsterveld) oud redactielid van de Wijkkrant de Coevering,ik deed de advertentie werving.
  Mijn vriendin in de Coevring vertelde mij van het 40 Jarig Jubileum. Ik kom zeker langs,om oude bekende te zien. Woon nu in Eindhoven, en mis Geldrop nog altijd. Als ik Geldrop binnen kom met de Taxbus dan kom ik thuis.

  De groetjes aan allemaal oude bekende in de Dreef.

  Like

Reacties zijn gesloten.