Aanleg roelstoelpad

Rolstoelpad GeldropOp dit moment is de gemeente druk bezig met de aanleg van het rolstoelpad achter het Herdersveld.

Het rolstoelpad bij Geldrop is ongeveer 660 meter. Het loopt van het fietspad van Geldrop naar Mierlo (verlengde Sluisstraat) en eindigt op de Grote Bos. Er komt ook een rolstoelpad bij Mierlo, deze is iets langer.

8 gedachtes over “Aanleg roelstoelpad

 1. Joseph 12/08/2010 / 00:00

  Wat een belachelijke besteding van Belastinggeld! Hoeveel zijn de kosten hiervoor? Hoeveel rolstoel gebruikers zullen hier gebruik van maken. Laten we ook meteen een vliegveld aanleggen voor blinde piloten..

  Like

 2. Robert 23/08/2010 / 13:25

  Joseph,

  mijn vrouw is rolstoelgebonden en ik juig dit enorm toe.
  Tuurlijk is het een dure uitgave maar ik ben blij dat we in een samenleving leven waarbij er subsidies beschikbaar gesteld worden zodat ook rolstoelers even wat anders zien dan de troitoirs langs huizen in de wijk.
  Het lijkt wel een rage om elk initiatief vanuit de overheid de grond in de boren omdat dat verspilling zou zijn van belastinggeld.
  Jammer van zo’n houding..

  Like

 3. Joseph 25/08/2010 / 23:03

  Beste Robert,

  Uiteraard gun ik uw vrouw het beste. Maar wat is er mis met de huidige wandelpaden? Waarom zou er een apart (“Roelstoelpad”) Rolstoelpad moeten komen? Maak er dan een fiets/ wandelpad van zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken. U noemt het een “Rage” ik noem het gezond verstand gebruiken en eigen mening.

  Like

 4. wbc 26/08/2010 / 07:29

  Het Queensvenpad (langs de Dommel) is vorig jaar ook ingericht als rolstoelpad. Het grote verschil met een normaal fiets- of wandelpad is dat het veel vlakker is. Natuurlijk mogen niet-rolstoelgebruikers er ook gebruik van maken, maar met name voor de rolstoelgebruikers is het veel gebruiksvriendelijker. Met een rolstoel over een zandpad is nou eenmaal niet te doen.

  Like

 5. yoko 03/09/2010 / 15:01

  Waarom is de bank verdwenen?? er zijn namelijk ook mensen zonder rolstoel maar wel onzichtbaar gehandicapt of beperkt waarvoor de bank een oplossing is om even bij te komen en weer verder te kunnen. Wat is de reden van verdwijning?Of komt deze vanzelf weer terrug.

  Like

 6. Joseph 04/09/2010 / 03:16

  WBC, u heeft helemaal gelijk, er is al een rolstoelpad, verhard en verhoogd. Waarom 100.000 euro besteden aan een Nieuw Rolstoel pad?? We hebben er dus al 1, waarom 2? of nog meer, volgend jaar hebben we alles geasfalteerd en hebben we 20 rolstoelpaden.. Dat geld kan beter besteed worden..(het is een LUXE probleem) “De voedselbank zou het beter besteden”

  Like

 7. Joseph 12/09/2010 / 08:36

  Vanwaar geen reactie van u?

  Like

 8. Robert 12/09/2010 / 22:09

  Ik ben er inmiddels een paar keer over heen gelopen met m’n vrouw en kinderen. Het is verhard, maar dan niet geasfalteerd, waarschijnlijk om het niet te veel te laten afsteken met de natuur. Met regenachtig weer wordt ’t wel een blubberzooi, maar goed het is wel lekker om een stukje door de natuur te lopen. En ik mis het bankje ook! Waarom is die weg?
  Als deze 600 meter een 100.000 euro heeft gekost dan is dat natuurlijk absurd. Ik vermoed dat deze toch wel gelegd is voor met name mensen van verpleeghuis Berkenheuvel. Voor hen is het te ver om naar de Dommel te wandelen.
  Om nu direct te stellen dat we volgend jaar 20 rolstoelpaden hebben vind ik wat overdreven. Beetje nuance mag best Joseph. Wat mij betreft is het geen luxe probleem, er zijn budgetten vastgesteld voor verschillende doelen als onderwijs, cultuur, sport noem maar op. Zullen we dat dan maar allemaal afschaffen en het maar naar de voedselbank sturen? Want waarom zou een sportvereniging iets krijgen terwijl ik die sport niet beoefen?

  Like

Reacties zijn gesloten.