Motoragenten jagen op automobilist

Van de website van Omroep Brabant

GELDROP – Een politieman heeft vrijdagavond tijdens een wilde achtervolging op een auto geschoten. Dat gebeurde op de Spechtlaan tussen Geldrop en Mierlo, nadat een agent opzij moest springen om niet te worden aangereden door de wagen. De drie inzittenden (20 tot 22) uit Eindhoven en Geldrop zijn opgepakt.

De achtervolging begon bij een alcoholcontrole op de Eindhovenseweg in Geldrop. De bestuurder negeerde een stopteken en de politie zette de achtervolging in. De verdachten reden daarbij meerdere keren door rood. Waarom de drie ervandoor gingen, is nog niet duidelijk en moet uit het onderzoek blijken.

Carpinistraat

Op de Carpinistraat in Geldrop reed de vluchtauto tegen een politiewagen. Via de Strabrechtseheideweg leidde de achtervolging vervolgens naar de Rul in Heeze. Daar reed de vluchtauto in een sloot en kon de politie de verdachten klemzetten. Het drietal kon daar worden aangehouden.

Getuigen

De politie is op zoek naar een getuige die op het fietspad aan de Sluisstraat in Geldrop reed. Die fietser werd bijna door de verdachten aangereden. Verder zoekt de politie een motorrijder en een automobilist die tussen Geldrop en Heeze bijna van de weg werden gereden. Getuigen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.