Retourette in het winkelcentrum

Jaren geleden is er een proef gedaan met een retourette op het parkeerterrein voor winkelcentrum Coevering. Dat was een doorslaand succes, een zo’n groot succes dat de proef gestopt moest worden.

Sindsdien is meerdere malen ten sprake gekomen dat het een goed idee zou zijn als er een retourette in het winkelcentrum zou worden geplaatst, inclusief een beheerder.

In de raadsvergadering van afgelopen maandag is het onderwerp weer aan de orde geweest. In het winkelcentrum staan een aantal winkels leeg. Een prima locatie voor een dergelijke retourette. Dus politiek, u bent aan zet.

Uit het Eindhovens Dagblad

Retourette Geldrop in lege winkel

GELDROP – Het moet relatief eenvoudig zijn om de retourette in Geldrop nieuw leven in te blazen, denkt SP-fractievoorzitter Miranda Verdouw. “In Winkelcentrum Coevering staan verschillende winkels leeg”, aldus Verdouw maandagavond in de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo.

In het verleden had Geldrop een retourette bij Winkelcentrum Coevering. “Die is ten onder gegaan aan zijn eigen succes, dus we weten hoe het niet moet”, concludeerde Verdouw.

Een retourette zou de afvalkosten van huishoudens kunnen beperken, zo denkt de SP-fractievoorzitter.

13 gedachtes over “Retourette in het winkelcentrum

 1. Maurice Seelen 22/07/2010 / 21:43

  een retourette is op zich een geweldig idee, maar moet je hiervoor een winkelpand gaan gebruiken.Ik vind zeker van niet, houd het winkelcentrum aantrekkelijk voor het winkelend publiek, een retourette heeft zeker geen toegevoegde waarde, maar doet afbraak aan het centrum.

  Like

 2. Lies 24/07/2010 / 01:37

  een retourette zou ook weer buiten het winkelcentrum geplaats kunnen worden met een beheerder en eventueel met een hekwerk erom heen zodat je alleen toegang krijgt via een poort
  Wat maurice zegt heeft hij helemaal gelijk in… laat het afval buiten wat het ook is

  Like

 3. Harry Lefferts 05/08/2010 / 22:33

  in de Plus winkel in Mierlo is het een groot succes.
  Het is keurig netjes ingericht en het trekt klanten

  Like

 4. Joseph 12/08/2010 / 00:05

  Mag er ook een uitleg bij? Wat is een retourette??

  Like

 5. Lies 19/08/2010 / 17:46

  Een retourette is een verzamelplaats voor; papier, drinkverpakkingen, karton, kleding, schoenen, plastic flacons, blik, batterijen, weggooi glas (groen, wit en bruin)

  Like

 6. Joseph 20/08/2010 / 01:43

  Beste lies, bedankt voor uw uitleg.. als ik het goed begrijp wil de SP dus een (afvalverwerking) in het winkelcentrum.. Dan kun je er net zo goed een coffieshop in zetten.. Dat is geen aanwinst voor het winkelcentrum.

  Like

 7. Lies 25/08/2010 / 23:56

  Nou Meneer Leffers het gaat op ten duur toch stinken,niet iedereen spoelt de blikken of verpakkingen uit, of wat dan ook , nee laat het áfval’maar lekker buiten:-)

  Like

 8. wbc 26/08/2010 / 07:33

  Natuurlijk zou er geen vuilstort in het Winkelcentrum moeten komen. In Mierlo is er een perfect voorbeeld in de Plus-Supermarkt hoe het zou kunnen. Aan de voorkant zien mensen alleen gaten in de muur waar zij hun afval in kunnen werpen en aan de achterkant wordt hard gewerkt om het afval op tijd weg te halen zodat er dus inderdaad geen stankoverlast kan komen. De mensen hebben er geen last van en ze hoeven niet helemaal naar de milieustraat of naar het bos om het daar te dumpen. En de winkelier heeft de mensen die afval kwijt willen in de winkel en die zullen zeer zeker ook wat besteden.

  Like

 9. Joseph 04/09/2010 / 03:04

  Wbc, Met alle respect. ik vind het een Nobel idee.. Maar wat doet u met de mensen die grofvuil komen aanbieden met kruiwagens? Als ik afval kwijt kan gratis, inplaats van 5 euro te betalen bij de Milieustraat. Dan ga ik voor de 5 euro en lekker vlees op het bord.. Afval hoort niet in een Winkelcentrum, daar buiten wel..

  Like

 10. Peter Coolen 21/09/2010 / 08:47

  Joseph,

  Het valt mij op dat jij veel kritiek hebt op datgene wat zoal in de wijk speelt. Echter, eigen voorstellen hoor ik niet van jouw kant. In plaats van alsmaar zaken te bekritiseren, win je meer aanzien door mee te denken. Misschien is het niet eens verkeerd als de lokale politiek eens serieus zou gaan kijken naar de voorziening in Mierlo, notabene binnen de eigen gemeente-grenzen. Misschien dat jij dat ook eens zou kunnen doen Joseph… . Wie weet is dat iets voor ons winkelcentrum.

  Like

 11. Harry Lefferts 26/09/2010 / 13:30

  Ik ben destijds in Mierlo geweest met de wethouder. Een positief verslag stond in het Wijkblad. Het functioneert goed en het is positief voor de Plus supermarkt.
  De wethouder en ik hebben gesprekken gehad met de supermarkten in de Coevering. Deze ondernemers wilden (konden) geen ruimte inruimen ! Misschien dat het leegstaande pand van de Rabo bank een optie zou zijn.
  De gemeente moet ook meewerken want die moet zeer frequent de flessen – blikjes en lege cartons ophalen.
  Mijn advies is: ga maar eens kijken in Mierlo en oordeel dan zelf en denk mee om een dergelijke oplossing in de Coevering te realiseren.

  Like

 12. peter 01/10/2010 / 13:12

  goedzo peter.

  jij zit toch op netlog en ben jij redacteur hier?

  Like

 13. Joseph 16/10/2010 / 03:54

  Ik blijf tegen, Kom op, is er echt geen “Blokker” die in het winkelcentrum durft te komen? of een viswinkel, halfords, Speelgoedwinkel etc. Harry Lefferts, U bent jaren lang verbonden geweest aan “wijkblad de coevering”, en u geeft als reden “een positief verslag in het wijkblad” sory wat een lacher, Iets van spreken in eigen parogie.. De meerderheid van de bewoners is fel Tegen een “Retourette” Waarom wilt u uw zin zo door iedereens strot duwen wat ook nog eens: Extra geld/stank/bacterieen gaat opleven?

  Dan wil ik nu graag terug komen op het antwoord van de heer Peter Coolen (redacteur), Zoals u kunt zien in bovenstaande text geef ik een aantal mogelijkheden en denk ik mee..
  Is het verkeerd om Kritiek te hebben en een frisse stem te laten horen? Is vragen stellen verboden of is antwoord geven te moeilijk? Ik hoef geen aanzien te hebben, ik heb eigen waarde en respect voor iedereen.. Nogmaals, Ik zal tegen stemmen. Ook al bent u Redacteur. Nee is Nee.

  Like

Reacties zijn gesloten.