Festival Geldrop-Mierlo Cultureel "GeMi"

Terwijl de zomervakanties nog voor de deur staan is de organisatie van Festival GeMi Cultureel al maanden bezig met de voorbereidingen van het festival dat dit jaar alweer voor de 15e keer wordt georganiseerd. Het festival heeft zich al lang een vaste plaats verworven in het Geldropse en Mierlose culturele leven en vindt plaats op 11 en 12 september. Omdat het de 15e editie is leek het de programmacommissie van toepassing bekende acts uit vorige edities terug te laten komen. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe groepen te zien.  

Op zaterdag wordt in het centrum van Geldrop weer de traditionele, succesvolle kinderspeelgoedmarkt georganiseerd door Winkeliersvereniging Geldrop Centrum. ‘s Avonds verzorgt Ruud Huybregts een orgelconcert in de H. Brigidakerk, met medewerking van het Dietsch Vocaal Ensemble. 

Op zondag verzorgt het koor Musica Sacra (Paterskerk Eindhoven) o.l.v. Ed Kronenburg de ” Missa Quattro vocum” van Claudio Monteverdi (a capella) en motetten uit 16e en 17e eeuw. Aansluitend aan deze dienst zullen de Wisselluiders hun feestelijk gebeier laten horen en het publiek uitgeleide doen. Het programma op zondag in de kasteeltuin (entree € 2,-) omvat muziek uit vele windstreken bijvoorbeeld Ierland en Zuid-Amerikaans maar ook gipsymuziek. Verder volksmuziek en muziek in het lichtklassieke genre.

Verder is er, deze keer in de Baron z’n Hof, alweer voor de vierde keer de Kunstmarkt, kunstenaars die hun werken exposeren en tevens aan het werk zijn. De dansvoorstelling `DANSBINGO™’ van Stichting Eye-Wash Productions is een unieke belevenis. In samenwerking met het Literair Café wordt het literaire gedeelte ingevuld: in de Kasteelhoeve vindt een literaire lezing plaats. Dit jaar is de auteur Joke J. Hermsen uitgenodigd. In de trouwzaal van het Kasteel kunt samen met Inge Frimout-Hei een boeiende reis maken met drie verschillende harpen: Pedaalharp, Keltische en Paraguayaanse harp. Van Bach tot de liederen van Burns. Voor meer informatie over het festivalweekend kijk op www.festivalgemi.nl