Opening programma Staatsbosbeheer voor kinderen

Op woensdag 28 april opent Staatsbosbeheer het programma voor kinderen: ‘Heide-expeditie salamander’ onder leiding van de ‘heidegidsen’. Het begint om 09.15 uur en zal duren tot ongeveer 10.15 uur. Deze opening vindt plaats aan De Plaetse 71 in Heeze, oftewel de ingang aan de rand van de Strabrechtse heide vanaf de Rul.

Staatsbosbeheer wil de inwoners van omliggende gemeenten uitnodigen voor de opening van het allereerste echte educatieve programma van Staatsbosbeheer voor kinderen, dat zich afspeelt op de Strabrechtse heide. Op woensdag 28 april zal deze ontdekkingstocht genaamd ‘Heide-expeditie salamander’ in het bijzijn van honderden kinderen door de burgemeester van Heeze-Leende en de regiodirecteur van Staatsbosbeheer worden geopend. Deze expeditie oftwel ontdekkingstocht voor basisschoolkinderen is gericht op het hart en de beleving zal zich afspelen op de Strabrechtse heide. Het is de bedoeling dat in de lente en zomer van 2010 zo’n 1000 kinderen (met name groep 5 en 6) uit de regio Eindhoven de expeditie gaan volgen. Om dit te vieren is een kindvriendelijke opening georganiseerd: er zal een heidetrol ten tonele verschijnen, al is die helemaal niet blij met al die kinderen en commotie. Gelukkig is er een ontdekkingsreiziger en een boswachter aanwezig om de heidetrol te temmen. Al zal dat natuurlijk niet zonder slag of stoot gebeuren�

De expedities zullen worden geleid door de gloednieuwe Staatsbosbeheer vrijwilligers genaamd ‘heidegidsen’. Eind vorig jaar zijn deze 20 enthousiaste mensen geselecteerd uit 51 aanmeldingen. Zij hebben gedurende de winter een speciale op beleving gerichte opleiding gevolgd en staan te popelen de expedities te gaan leiden en zich tijdens de opening aan het publiek te presenteren.
DE OPENING IS OPENBAAR TOEGANKELIJK!!