Lezing John Lanting in Geldrop

Lezing John Lanting in Geldrop

Acteur John Lanting komt naar Geldrop. Hij geeft zaterdag 17 april een lezing over de Argentijnse Tango, voorafgaand aan Salon El Fuego bij Dansschool Van der Putten.

Lanting, vorige maand tachtig jaar geworden, kreeg grote bekendheid door zijn ‘Theater van de lach’. Hij was veelvuldig in het theater te zien en speelde rollen in televisieseries waaronder ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’  Met circa 3500 voorstellingen met zijn Theater van de Lach mag John Lanting toch wel de meester van de klucht genoemd worden.

Als toneelspeler en acteur geniet John Lanting grote bekendheid, minder bekend is zijn grote passie: de Argentijnse tango. In Geldrop komt hij vertellen over zijn liefde voor het leven. Lanting verzamelt sinds 1949 alles wat met de tango te maken heeft. Hij weet precies waar de  tango is ontstaan, hoeveel variaties er zijn, wie de belangrijkste vertolkers waren. Bij elk onderdeel dat hij bespreekt, laat hij de bijpassende tango’s horen. Lanting heeft een enorme collectie opnames die hij in  Buenos Aires kocht of kreeg. In zijn lezing vertelt Lanting over het miserabele klimaat waarin de tango ontstond. Over de eerste bloeiperiode rond het begin van de vorige eeuw, de neergang door de komst van de jazz en de gouden tijd die daar op volgde.

Tevreden constateert Lanting dat zijn grote liefde de tango niet meer uit onze samenleving weg te denken is. Hij vertelt zijn verhaal boeiend en enthousiast. Wie deze bijzondere avond met meesterkenner en meesterverteller John Lanting bij wil wonen kan zaterdag 17 april terecht bij Dansschool Van der Putten aan de Gijzenrooiseweg 11 te Geldrop. De lezing begint om 19.00 uur, aansluitend is de Salon El Fuego. Kaartjes kosten tien euro, in combinatie met Salon El Fuego 12,50. Kaarten zijn te bestellen via 040-2801680 of via Tango El Fuego: klompenburg43@ziggo.nl