Verkiezingen 2010

Verkiezingen 2010

We hebben de verkiezingsavond tesamen met de plaatselijke politiek en B&W doorgebracht in Hofdael. Tesamen wachten op de uitslag. Omdat deze keer weer met de hand geteld moest worden duurde het even voordat de voorlopige uitslag binnen was. “Vroeger was alles veel beter” zuchtte burgermeester Donders, doelende op de stemcomputers die in 2006 gebruikt werden.

Ook de vrijwilligers die de hele dag op een stembureau hadden doorgebracht waren aan het einde van de avond redelijk uitgeput. Willem de Vries gaf een korte samenvatting: “het is de hele dag lummelen, en dan na 9 uur ’s avonds inspannend tellen geblazen”.

De uitslag werd in blokken van 5 stembureaus door burgemeester Donders gepresenteerd. Hierdoor bleef het de hele avond spannend. Zeker toen er 18 bureaus verwerkt waren en de koppossitie van DGG door het CDA was overgenomen. Pas nadat alle stemmen binnen waren bleek dat DGG met 10 stemmen op het CDA de grootste partij was geworden. Blijdschap bij de DGG, die dit niet verwacht hadden.

Hoe het precies verder gaat wordt duidelijk als de zetels verdeeld zijn. Verwacht wordt dat de huidige coalitie verder kan gaan met een krappe meerderheid, maar wel met een goed ingewerkte groep wethouders. Kijk hier voor officiele uitslag.

Bekijk alle foto’s van de verkiezingsavond.