Boogie Woogie dansers vliegen naar de top

Klinkende overwinning voor Richard Plantaz en Tiana Sevriens uit Geldrop

Boogie Woogie dansers vliegen naar de top

Zaterdag jl. vond in Landsmeer de 3de wedstrijd van de competitie Boogie Woogie dansen plaats. Na hun fabelachtige overwinning van 16 januari bij de New Year’s Cup in Wormer, mocht dit jeugdige Brabantse koppel van Dansschool The Boogie Academy uit Geldrop wederom plaats nemen op de hoogste trede van het ereschavot. Met deze klinkende overwinning hebben Richard en Tiana voldoende punten vergaard om te promoveren naar de Main Class, de allerhoogste klasse in deze danssport.

Toen Richard en Tiana zaterdag omstreeks half tien de dansvloer betraden heerste er een zinderende spanning in de zaal. Het sympathieke Brabantse stel was torenhoog favoriet, maar konden zij met de druk omgaan en voldoen aan de hoge verwachtingen van hun meegereisde supporters? Na anderhalve minuut bleek het antwoord een volmondig: ”Ja.” Met de introductie van een aantal spectaculaire nieuwe dansfiguren deden zij vriend en vijand versteld staan. Richard draaide razendsnel enkele malen om zijn eigen as terwijl Tiana zich met haar lenige lichaam als een liaan om zijn hals slingerde. Dit dansfiguur dat nog nooit eerder door een danspaar in Nederland was vertoond vormde het definitieve bewijs dat zij zonder enige twijfel thuis horen in de Main Class. Na 3 wervelende optredens was de jury unaniem in haar oordeel en was de overwinning een feit.

Klik op de onderstaande link om verder te lezen.

Main Class
Op 13 maart zullen Richard en Tiana voor de eerste maal aantreden in de Main Class, waarin zij tegen de 6 beste koppels van Nederland hun sportieve strijd moeten leveren. Met 52 maten per minuut ligt het tempo ongelofelijk hoog in deze internationale klasse. In deze klasse zullen zij ook het Eindhovense echtpaar Frank en Natascha Douze ontmoeten. Frank en Natascha promoveerden vorig jaar al vanuit de 2e klasse naar de Main Class. Het zal zeker een sportieve strijd worden, want doorzetter pur sang Frank en zijn charmante echtgenote Natascha, ook dansers van The Boogie Academy zijn het afgelopen jaar ontzettend gegroeid en durven de strijd met iedereen aan.

Benelux Kampioenschappen
“Nou zullen we nog harder gaan trainen”, sprak een opgewonden Tiana na afloop van de wedstrijd. Toen ze haar ouders en supporters om de nek vloog  kon Tiana van geluk haar tranen nauwelijks bedwingen. En dat zij vol aan de bak moeten is wel zeker. Op 17 april vinden in Helmond namelijk de Benelux Kampioenschappen plaats. En in deze “bijna thuiswedstrijd” willen deze 2 eerzuchtige Geldroppenaren alweer pieken. Wij zullen hun sportieve verrichtingen blijven volgen.

Een gedachte over “Boogie Woogie dansers vliegen naar de top

  1. Rick 19/02/2010 / 22:33

    kijk dit is dus echt prachtig hé. Ik ga zeker weer naar hun volgende wedstrijd kijken. Het is puur genieten dit geweldige koppel.

    Like

Reacties zijn gesloten.