Politiek uurtje PlusFM

Politiek uurtje PlusFM

PlusFM, de lokale radio voor Geldrop-Mierlo, presenteert, vooraf aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010, een serie politieke uurtjes live vanuit de studio in Geldrop. Steeds van 19.00 tot 20.00 uur zal een woordvoerder van een partij aan het woord zijn.

Alle partijen uit Geldrop-Mierlo, aangemeld voor de verkiezingen, konden zich tot en met 7 januari 2010 opgeven voor deelname. De belangstelling was groot. Van de (toen nog) 10 partijen meldden zich 9 partijen voor deelname en op 9 januari volgde een loting. Onder toeziend oog van een achttal vertegenwoordigers van zeker 5 partijen werd bepaald wanneer iedere partij zijn politieke uurtje heeft.

Klik op de onderstaande link om verder te lezen.

PlusFM, als onafhankelijke omroep, wil dat elke partij exact dezelfde behandeling krijgt. Iedere woordvoerder krijgt 4 dezelfde vragen en heeft daarop maximaal 2 minuten om te antwoorden. Aan het eind krijgt de woordvoerder 3 minuten vrije spreektijd. Het geheel wordt muzikaal omlijst met de muziekkeuze van de gast.

Woordvoerders mogen alleen spreken over de eigen partij en doelstellingen.
Het, op enigerlei wijze, in een kwaad daglicht stellen van anderen, resulteert direct in een rode kaart en dan wordt de rest van het uur gevuld met muziek.

De loting bepaalde de volgende zendtijden:
Donderdag 11 februari: SP
Vrijdag 12 februari: VVD
Maandag 15 februari: CDA
Dinsdag 16 februari: D66
Donderdag 18 februari: GB
Maandag 22 februari: DPM
Dinsdag 23 februari: DGG
Vrijdag 26 februari: PvdA/GroenLinks
Maandag 1 maart: OGM

U kunt PlusFM ontvangen via de ether op 105.5 FM en 105.9 FM, op de radio (kabel 94.4 FM, glasvezel 93.2 FM), via internet op www.plusfm.nl of www.plusrtv.nl en, op de kabelkrant van PlusRTV (kabel kanaal S14+ en glasvezel kanaal S36).