Actie voor Haïti

Op 12 januari is Haïti getroffen door een enorme ramp. De aardbeving kostte vele duizenden mensen het leven, naar het exacte aantal doden blijft het gissen. Veel gebouwen zijn ingestort of beschadigd, het straatarme land is onbeschrijflijk hard getroffen door de aardbeving. “We zijn, uiteraard, geschokt. Haïti is een land waar de mensen normaal gesproken al bijna niets hebben, nu is er alleen maar ellende”, legt Martin de Bruijne, voorzitter van de Geldropse Stichting Actie voor Haïti uit. De stichting bestaat vijf jaar en helpt mee met de bouw van scholen en zorgt ervoor dat een aantal kinderen onderwijs kan volgen.

 Martin: “Wat we nu weten is dat de school nog overeind staat. Hoe het is met de tien kinderen die dankzij onze stichting naar school kunnen is nog onduidelijk.” Het werk van de stichting gaat door. “Uiteraard, we kunnen de kinderen nu niet in de steek laten. We blijven geld inzamelen, geld dat rechtstreeks ten goede komt aan kinderen in Haïti. Kinderen die onze hulp heel hard nodig hebben.”, aldus Martin.

Collectebus

Een extra actie heeft de stichting vooralsnog niet gepland. Wel staat er een collectebus in wijkcentrum De Dreef. De Bruijne: “Een spontane actie van De Dreef die we heel erg waarderen. Mensen in het wijkcentrum wilden graag iets doen voor Haïti, maar ze wilden wel weten dat er geen geld aan de strijkstok blijft hangen.” Het geld dat ingezameld wordt gaat via contactpersonen van Actie voor Haïti naar de kinderen. “Mensen in Haïti waar we goede contacten mee hebben zorgen dat het in Geldrop ingezamelde geld terecht komt bij de kinderen en hun familie.”
Wie ook een steentje bij wil dragen en dit liever niet doet via de landelijke inzameling kan dus terecht in wijkcentrum De Dreef bij winkelcentrum Coevering te Geldrop.
Uiteraard is het ook mogelijk een bijdrage (elke euro is welkom) over te maken op rekening 117073954 t.n.v. Stichting Actie voor Haïti te Geldrop.
Mensen die meer willen weten of een actie op willen zetten kunnen contact opnemen met Martin de Bruijne,
06-22569353 martin@martindebruijne.nl www.actievoorhaiti.nl