Kerstfeest in basisschool ’t Anker

Op 17 december vierde basisschool ’t Anker Kerst met een lichtfeest bij invallende duisternis. Om half 5 stroomden kinderen en ouders de school binnen met lekkere hapjes. Die zouden later verorberd worden in de eigen klas.

Eerst was er de musical, waaraan alle klassen meededen. Groep 8 had een toneelstuk geschreven dat een raamwerk vormde voor een musical met liedjes, gedichten, dans en film van de lagere groepen. Uit een grote doos haalden “opa en oma” voorwerpen die herinneringen opriepen en een relatie met Kerstmis hadden. Ieder voorwerp luidde een optreden in. Van jong naar “oud” kwamen alle klassen aan de beurt. De kleuters deden de aftrap in het donker, hun stralende gezichtjes beschenen door lampions. Aan het eind ging opnieuw het zaallicht uit. Toen was het de kerstboom die stond te stralen als symbool voor het feest van het licht.

Na de musical gingen alle groepen naar hun sfeervol verlichte klassen. In de schemering genoten alle kinderen van de heerlijke hapjes uit allerlei culturen, meegebracht door henzelf. Om half zeven werd het kerstfeest afgesloten.