Hoogste punt overBurght

Hoogste punt overBurght

Het hoogste punt is bereikt bij het project overBurght in het centrum van Geldrop. Op vrijdag 13 november werd dit gevierd in het bijzijn van toekomstige bewoners en de mensen die meewerken aan dit project, de bouwers, de architecten en de gemeente.

Het ziet er allemaal heel mooi uit. Op de zeer sfeervolle binnenplaats was een feesttent ingericht. Een enkele woning kon bezichtigd worden, maar door het weer van de afgelopen dagen was het niet echt een succes om de rest van het terrein te bekijken (heel modderig).

Wethouder Vissers sprak de aanwezigen toe en beschreef hoe het project tot stand is gekomen, over het overleg dat er geweest is met de bewoners van de Dommeldalseweg (gek)genoeg niks gehoord over een overleg met de andere omwonenden uit De Burgt en de Slachthuisstraat). Verder vertelde hij over de woningen. Zo zijn er 65 sociale woningen in het project opgenomen. Voor deze woningen waren er 460 inschrijvingen. Ook vertelde hij dat er rekening is gehouden met de natuur en dat in overleg met het IVN besloten is om broedgelegenheden voor de gierzwaluw mee te nemen in het project.

Na zijn speech gingen de vertegenwoordigers van de bouwbedrijven en de beide wethouders (Mevr. Hoekman was ook aanwezig) naar boven om de vlag te hijsen en om te proosten. Hiermee was het officiële deel afgesloten en werd er verder gefeest.

Onze fotograaf heeft weer volop zijn best gedaan en hij gaat zeer binnenkort nog eens terug om ook in de woningen wat foto’s te maken. Bekijk de laatste foto-serie.